Hang és hő szigetelő megoldások

hang es hoszigetelo megoldsok - perfectacoustic - gudu.hu
Hang- es hőszigetelő megoldások – perfectacoustic

A hang és hő szigetelés fontossága házakban és lakásokban

Ha Ön saját otthonában él, előfordulhat, hogy a szomszédos helyiségekből vagy kívülről érkező zaj zavarja Önt. A háztulajdonosok számára a kellemetlen zajok fő forrása a szomszédok élete lehet. Hogyan lehet a lakhatást komfortossá, és ami a legfontosabb, biztonságossá tenni? Tovább Hang és hő szigetelő megoldások

Huzatos lakás? Ez lehet a megoldás!

huzatos lakás
Huzatos lakás

Mozog a függöny, miközben az ablak csukva van? Ez olyan jelenség, ami bár nem ritka, ennek ellenére cseppet sem szívderítő. Sőt! Ha jönnek a zimankósabb nappalok, akkor kifejezetten kellemetlen. Mert ha az ablak közelében így jár a levegő, az bizony egyet jelent azzal, hogy a finom benti meleg is pillanatok alatt kívülre távozik. Vélhetően senki sem szívesen fűt, vagy nyáron hűt a kinti világnak, szóval ez az a szituáció, ami megoldás után kiált! Tovább Huzatos lakás? Ez lehet a megoldás!

Ablakszigetelés házilag: hogyan csináljuk?

ablakszigetelés házilag
Ablakszigetelés házilag

Az ablakszigetelés házilag egy olyan gyorsan elvégezhető munka, amelyet a hobbi-barkácsolók is könnyedén elvégezhetnek. Ha nincs elegendő keret a teljes nyílászáró cserére, de az ablakok szigetelése nem megfelelő és behúz a hideg, akkor elérkezett az idő a szigetelésre! Ezzel a könnyen kivitelezhető művelettel nemcsak komfortérzetünkön javíthatunk, hanem a fűtésszámlánk is garantáltan csökkenni fog. Tovább Ablakszigetelés házilag: hogyan csináljuk?

Mennyibe kerülnek az építőanyagok?

épitőanyag kereskedés - stshop - gudu.hu
epitoanyag kereskedes – stshop.hu

Ha olyan otthont szeretnénk, mint amilyenről mindig is álmodoztunk, akkor nem biztos, hogy egy kész ingatlan keresése a legjobb megoldás. Kicsi az esélye ugyanis, hogy pont olyat találunk, ami minden tekintetben megfelel az igényeinknek. Különösen, ha magasra tesszük azt a bizonyos láthatatlan lécet. Tovább Mennyibe kerülnek az építőanyagok?

Mennyi festék kell egy szoba kifestéséhez?

mennyi festék kell
Mennyi festék kell?

Szobáink felújítása festéssel egy gyors és hatékony módja annak, hogy javítsunk közérzetünkön és otthonunk állapotán. Egy új szín teljesen más hangulatot képes teremteni, de még egy tisztasági, fehér festéssel is javíthatunk közérzetünkön. De vajon mennyi festék kell egy szoba kifestéséhez? Hogyan számoljuk ki a négyszermétert, egyszerűen? Cikkünkből mindent megtudhat! Tovább Mennyi festék kell egy szoba kifestéséhez?

Hogyan kell glettelni?

hogyan kell glettelni
Hogyan kell glettelni?

Nem árt tisztában lenni egy férfinak azzal, mikor és hogyan kell glettelni. Talán egy nagyobb készülék mozgatása közben történt valami baleset? Vagy talán valaki régimódi módon akasztotta fel a képeket, méghozzá úgy, hogy szögeket vert be? Bármi is volt az ok, most kisebb horpadásokkal és sérülésekkel kell szembenéznie a vakolt falakon. A leggyorsabb megoldás a glett használata, amit általában nagyobb, megfelelően megerősített lyukak kijavítására használják. A glett anyagban az a nagyszerű, hogy gyorsan szárad és minimálisan zsugorodik, így a kisebb sérüléseket anélkül foltozhatja be, hogy 24 órát kellene várnia az újra festés előtt. Tovább Hogyan kell glettelni?

Fa ablak felújítása házilag is megoldható

fa ablak felújítása házilag
fa ablak felújítása házilag

A fa ablak felújítása házilag egy olyan munka, amelybe nem sokan mernek belevágni, de mégis érdemes lehet. Az eredeti fa nyílászárókkal ellátott régebbi ablakok bájt és karaktert kölcsönöznek az otthonnak, de huzatosak is lehetnek. Nehezen nyithatók és zárhatók, és hozzájárulhatnak a magasabb energia számlákhoz is. Mégis, a régi faablakokat érdemes megtartani. Ezúttal 10 módszert mutatunk, hogy az ablakai modern elvárásoknak megfelelőek lehessenek. Egy kis erőfeszítéssel kiküszöbölheti a réseket, üvegezheti az üvegeket és fugázhatja őket, hogy energiatakarékosabbá tegye otthonát, és minimalizálja az rászánt idő okozta áldozatot.

Tovább Fa ablak felújítása házilag is megoldható

A lakásfelújítás menete: fontos a helyes sorrend!

lakásfelújítás menete
Lakásfelújítás menete

Otthonunk felújítása sok munkával és költséggel járhat együtt, igazán idegőrlő is tud lenni: hogy minél kevésbé legyen az, fontos, hogy a lakásfelújítás menetét előre tervezzük meg. A tematikus weboldalakon, magazinokban elérhető lakásfelújítás ötletek is adhatnak ehhez egy kis inspirációt. Ha tudjuk, mit szeretnénk, azt kell kitalálnunk, hogy hogyan fogjunk bele a munkálatokba. Ehhez adunk most néhány hasznos tippet.

Tovább A lakásfelújítás menete: fontos a helyes sorrend!

Radiátor festés házilag

radiátor festés házilag
Radiátor festés házilag

Ha radiátorunk még kifogástalanul működik, azonban esztétikai szempontból már meglátszik rajta a hosszú évek igénybevétele, a radiátor festés házilag jó módszer lehet, hogy szebbé varázsoljuk. Lényegesen olcsóbb és egyszerűbb, mint egy teljesen új darabot beszerezni és beszerelni. Egy hétvége alatt is elvégezhető akár az alumínium, akár az öntöttvas radiátor felújítás. Mire lesz szükségünk és milyen lépesei vannak?

Tovább Radiátor festés házilag

A csempe festése házilag se bonyolult!

csempe festése házilag
Csempe festése házilag

A csempe festése házilag egyszerűen, könnyen és olcsón kivitelezhető. Ha szeretnénk egy kicsit változtatni a konyhánkon anélkül, hogy komolyabb beruházásba fognánk, pár eszköz segítségével mi magunk is könnyedén megtehetjük. Mostani cikkünkben azt nézzük meg, hogy milyen felszerelések és munkafázisok szükségesek ahhoz, hogy a csempe festését házilag mi magunk is elvégezhessük.

Tovább A csempe festése házilag se bonyolult!