Mi alapján dől el, hogy melyik a legjobb kandalló?

legjobb kandalló
Legjobb kandalló – kandalloepites.hu

Egy kandalló tökéletes megoldás, ha gazdaságos fűtéstechnikát szeretnénk kialakítani. Az már csak egyfajta plusz, hogy egyébként egy csodaszép látványelemként is funkcionál az otthonunkban. A táncoló tűznyelvek látványa nagyon hangulatossá és meghitté tudja tenni a belső tereket.

Mivel többféle kivitelben készülnek, így gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik a legjobb kandalló? Erre a kérdésre azonban nem olyan egyszerű a válasz, hiszen nagymértékben függ az adott lakástól, a körülményektől, illetve a saját igényeinktől.

A legjobb kandalló nyomában

Az, hogy melyik kandallóval leszünk maradéktalanul elégedettek, sok mindentől függ. Vannak azonban olyan ismérvek, amik minden kandalló tulajdonosnak fontosak. Először is nélkülözhetetlen, hogy a készüléket 100%-ban biztonságosan lehessen használni. Magas minőségű elemekből, alapanyagokból kell kialakítani a tűzteret, illetve a füstelvezető rendszert is, ami csak úgy valósulhat meg, ha hozzáértő szakembert bízunk meg a munkával. Nagyon fontos az is, hogy az otthonunkhoz legyen méretezve a kandalló, mert különben visszafüstölhet vagy lekátrányosodhat. Arról nem is beszélve, hogy ha túl kicsi a teljesítménye, akkor nem tudjuk felfűteni vele a tereket. Szintén lényeges szempont a környezetbarát kialakítás, amihez többek között az is hozzátartozik, hogy hatékonyan égeti el a tüzelőanyagot és minimális a károsanyag kibocsátása.

A kémény árak is befolyásolják a döntést

Amikor a megfelelő kandallót keressük, akkor át kell gondolni azt is, hogy milyen kémény árakkal kell számolnunk. A hagyományos kandallók esetében épített kéményre van szükség, ami azt jelenti, hogy a bontási munkálatok díját, illetve az építéshez szükséges alapanyagok árát is ki kell fizetni. Ezzel szemben a szerelt kémény árak sokkal kedvezőbben alakulnak. Egyrészt azért, mert nem kell megbontani a falat, illetve a tetőt azért, hogy ki lehessen alakítani a füstelvezető rendszert. Másrészt pedig azért, mert csak a kémény összeszereléshez szükséges elemek ára növeli a költségeinket.