Szemes kávé tárolása

szemes kávé tárolása
Szemes kávé tárolása

A kávé – legyen szó szemes, vagy akár őrölt változatról – idővel elveszti aromáját. Ennek oka a meglehetősen gyors oxidálódásban keresendő. Szerencsére vannak olyan házi praktikák, amelyek alkalmazásával megőrizhető a kávé frissessége, vagyis íze és illata is. Cikkünkben bemutatjuk, mik a legnagyobb buktatók és hogyan történjen az őrölt és a szemes kávé tárolása! Tovább Szemes kávé tárolása

Késélezés házilag – hogyan csináljuk?

késélezés házilag
Késélezés házilag

A jó minőségű, éles kések nagyban megkönnyítik a konyhai munkát, hiszen jó minőségű, éles késekkel egészen más élmény a főzés! De sajnos idővel a kések éle elkopik, amely túl azon, hogy ezáltal nem vágja rendesen az étel, még veszélyes is. Ma már a boltokban kapható profi késélezőkkel gyorsan megoldható ez a probléma. Azonban, ha épp nincs otthon késélezőnk, akkor sem kell csüggednünk! Szerencsére minden háztartásban taláhatók olyan használati tárgyak, amelyekkel könnyedén elvégezhető a késélezés házilag! Tovább Késélezés házilag – hogyan csináljuk?

Csöpögő csap javítása házilag

csöpögő csap javítása
Csöpögő csap javítása

Ha a csapból csöpög a víz, akkor a legjobb, amit tehetünk, ha azonnal utánajárunk, hogy mi okozza ezt a problémát. Szerencsés esetben a szerelés nem igényel komolyabb szakértelmet és gyorsan elvégezhető. Azonban az is előfordulhat az is, hogy a csöpögés komolyabb hibát jelez. Amíg halogatjuk a javítást rengeteg víz elfolyhat feleslegesen, ami megnövekedett vízfogyasztást és emiatt egy magasabb vízszámlát eredményezhet. Ha csak kisebb hibával állunk szemben, akkor a csöpögő csap javítása házilag is könnyedén elvégezhető! Tovább Csöpögő csap javítása házilag

Fűszernövények szárítása egyszerűen, házilag

fűszernövények szárítása házilag
Fűszernövények szárítása házilag

Ha megfelelően történik a fűszernövények gondozása, akkor sokáig élvezhetjük a frissen fűszerezett ételeket. Azonban, mivel folyamatosan kell metszeni ezeket a növényeket, előfordulhat, hogy többet is learatunk belőlük, mint amit frissen el tudunk használni. Emellett előfordulhat az is, hogy csak szimplán szeretnénk szárítva is bespájzolni belőlük. Cikkünkből megtudhatja, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy eredményes legyen a fűszernövények szárítása házilag! Tovább Fűszernövények szárítása egyszerűen, házilag

Páramentesítés házilag

Páramentesítés házilag
Páramentesítés házilag

A páramentesítés házilag gond nélkül megoldható. Ugyan a szaküzletekben sokféle páramentesítő készülék közül válogathatunk, de ha olcsóbban úsznánk meg a dolgot, akkor is létezik remek alternatíva. Miért ilyen fontos a páramentes otthon? Milyen hátulütőkkel számolhatunk, ha magas a páratartalom a lakásban? Hogyan csökkenthető a legegyszerűbben? Cikkünkben ezeknek a kérdéseknek járunk utána.

Tovább Páramentesítés házilag

Fontos és gazdaságos a vízlágyítás házilag

Vízlágyítás házilag
Vízlágyítás házilag

A vízlágyítás házilag több szempontból is figyelmet érdemel. Nincs feltétlenül szükség speciális berendezésekre, így komolyabb kiadások nélkül megúszható. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a vízlágyítás otthon nem mindig egyszerű folyamat, így hasznos lehet kemény víz esetében vízlágyító eszközt is beszerezni. De miért ilyen fontos a víz keménysége, annak mérése és a lágyítás folyamata?

Tovább Fontos és gazdaságos a vízlágyítás házilag

Párásítás otthon, házi praktikákkal

Párásítás otthon
Párásítás otthon

A párásítás otthon házilag használatos módszerekkel és speciális készülékekkel egyaránt megvalósítható. Miért ilyen fontos az ingatlan páratartalma? Hogyan növelhetjük, illetve csökkenthetjük a pára mennyiségét? Milyen hatással van az egészségre, ha száraz a levegő?

Tovább Párásítás otthon, házi praktikákkal

Házi vízellátó környezetkímélő megoldás.

Házi vízellátó

A vízre szükségünk van nap mint nap, az élet fenntartásához, a mindennapi teendők ellátásához, például mosáshoz, öntözéshez, és még számos dologhoz, amely a kényelmünket szolgálja. Azonban fontos, hogy az ivóvízzel gazdaságosan gazdálkodjuk. Ezt a legegyszerűbb módon egy házi vízellátóval tehetjük meg, amely kútvíz, forrásvíz, esővíz gyűjtőtartályból hasznosítja a vizet és lát el vele olyan feladatokat, amelyhez nem szükséges az ivóvíz. A házi vízellátó tulajdonképpen egy szivattyú berendezés, amely által akár a kútból eljuttatja a vizet háztartásunkba. Ez a megoldás nem csak környezet kímélő, de mindezek mellett nagyon gazdaságos megoldást jelent,  hiszen nagyon sok pénzt spórolhat meg egy ilyen készülékkel. Ha szeretne egy kiváló minőségű készüléket vásárolni, amellyel sok ideig nem lesz gondja, akkor válasszon egyet kínálatunkból. A Pentax szivattyúk ugyan is kiváló, megbízható minőség ezt világszerte bizonyította. Szóval ha ez a márka mellett dönt garantáltan nem bánja meg döntését és még jó áron is vásárolhatja meg.