Hang és hő szigetelő megoldások

hang es hoszigetelo megoldsok - perfectacoustic - gudu.hu
Hang- es hőszigetelő megoldások – perfectacoustic

A hang és hő szigetelés fontossága házakban és lakásokban

Ha Ön saját otthonában él, előfordulhat, hogy a szomszédos helyiségekből vagy kívülről érkező zaj zavarja Önt. A háztulajdonosok számára a kellemetlen zajok fő forrása a szomszédok élete lehet. Hogyan lehet a lakhatást komfortossá, és ami a legfontosabb, biztonságossá tenni?

Milyen jellemzői vannak a lakás hang és hőszigetelésének?

A lakás hang és hőszigetelése nagyon aktuális kérdés. Mai energia válságban nagyon fontos a hőszigetelés. Az egyik legtöbb hő az ajtókon és az ablakokon távozik. Ezt meg lehet gátolni hőszigetelő függönnyel és ajtófüggönnyel is. Akár 40% hőveszteséget tudunk meg sporolni, ha vastag termőfüggönyt rakunk az ajtók elé. Fontos az ajtó függönyök alkalmazásánál, hogy rés mentesen alakítsuk ki a felfogatást. Ugyan ez vonatkozik a termo függönyökre is. Mivel a legkisebb résen is távozni tud a hő. Ami jelentős pénz költséget jelent.

De a hangelnyelő függönyök szerepe is elengedhetetlen.

Sokan megkülönböztetik a hangelnyelő függönyt a hőszigetelővel. Pedig nem kellene. Mivel olyan anyagból készülnek amik mind a 2 célnak megfelelnek.

A zene, a tévé hangjai, a lépések, a hangos beszélgetések, a szomszédok ‘készülékei zavarhatják a lakók nyugalmát. A szabványos szerkezetek sok esetben nem képesek elnyelni ezeket a zajokat, ezért a hangszigetelési munkák és anyagok iránti igény meglehetősen nagy. Nagyon gyakran a mennyezetre is hangszigetelést szerelnek. A főfal és a mennyezet közé speciális szigetelőlemezeket rögzítenek. Ami a padlószigetelést illeti, ebben az esetben a táblákat vízszigetelés, esztrich és végső bevonat alá helyezik. De a falak díszítése lehet teljes vagy részleges.

Különálló helyiségek:

A különálló helyiségek részleges korszerűsítésre alkalmasak: hálószoba, gyerekszoba, dolgozószoba, nappali stb. Mind a keretes, mind a keret nélküli munkarendszerek népszerűek – mindegyiknek megvannak a maga előnyei. Láthatatlanná teszi a hangszigetelést egy kiegészítő keret létrehozásával. Másrészt a keret nélküli beépítés sokkal kevésbé munkaigényes, és minimális beépítési ismeretekkel is elvégezhető. A Perfect Acoustic termékcsalád hangelnyelő paneljei már eleve rögzítőelemekkel vannak ellátva, amelyek tetszés szerint elhagyhatók, így a panelek saját súlyuknál fogva tarthatók. Ez a leggyorsabb és legmozgékonyabb megoldás.

hang- és hőszigetelő megoldások

Hogyan és miért kell hangszigetelést végezni egy magánházban?

Általánosságban elmondható, hogy egy magánházban a jó minőségű hangszigetelés eléréséhez már a tervezési szakaszban gondot kell fordítani. Az összes lehetséges zajforrás azonosítására és a legjobb anyagok kiválasztására a falak, mennyezetek és padlók befejezéséhez. Meg kell jegyezni, hogy a behatoló zaj mennyisége az ablakok és ajtók kialakításától, a tömítések meglététől és a helyiség alakjától is függ. Természetesen, ha kész házat kap, nem lesz képes radikálisan megváltoztatni. Belső és külső hangszigetelési munkákat azonban mindig el lehet végezni. Külső díszítésre akkor lesz szükség, ha a ház nyílt területen, úttest, gyár, vasúti átjáró közelében található. Ebben az esetben természetes (természetes gyapjú, parafa lapok, nádlapok) és szintetikus (üvegszál, polisztirol) anyagokat használhat. Alaposan tanulmányozza a kiválasztott felület tulajdonságait, mivel a szigetelés minősége közvetlenül függhet annak vastagságától vagy sűrűségétől.

Hangelnyelő panelek használata:

A speciális hangszigetelő lemezek alkalmasak belső munkálatokra, amelyeket ugyanúgy kell beépíteni, mint egy lakásban. A falak díszítéséhez gyakran használnak gipszkartont és rezgésálló rögzítőelemeket, amelyek alatt szigetelőréteg található. A Perfect Acoustic termékcsalád egyes modelljei funkcionalitásuknak és stílusos kialakításuknak köszönhetően közvetlenül a falra szerelhetők.