Teleszkópos padlásfeljáró – a plafonba rejtett közlekedő

teleszkopos padlasfeljaro - rototetoablak - gudu.hu
Teleszkópos padlásfeljáró

Hasznos, tágas tér

A padlás a legtöbbek fejében egy viszonylag felesleges, tetőtéri helyiségként él. Ennél azonban több potenciál rejlik benne, hiszen amellett, hogy értékes tárolóhelyként funkcionálhat, adott esetben akár be is építhető. A megközelítésével pedig már biztosan nem lesz gond.

Ahogy a közvélekedés tartja egy ház vagy épp lakás sosem készül el teljesen. Mindig felmerül ugyanis valami újabb, kisebb-nagyobb változtatási igény, mely kivitelezési munkákat igényel. Ebbe a sorban illeszthető egy tetőtér vagy egy padlás is, mely ha alapvetően nincs is használatban, idővel szinte biztos, hogy valamilyen módon hasznosításra kerül. Tekintve, hogy a háztartások jellemzően állandó helyhiánnyal küzdenek, ezen nincs is mit csodálkozni.

Egy padlástér ugyanis kiváló tárolóhelye lehet minden olyan dolognak, melyek ritkábban vannak használatban, vagy esetleg már selejtezésre kerültek. Sőt, adott esetben egy lakótér is kialakítható a padláson, ez már azonban több kiegészítő feladattal is jár. Ami pedig bármilyen nemű hasznosítás esetén fontos, az az egyszerű hozzáférhetőség. Egy diszkréten elrejtett, kompakt, mégis stabil Roto teleszkópos padlásfeljáró erre is megoldást jelent.

teleszkópos padlásfeljáró

Diszkrét közlekedés

A különféle padlásfeljárók sokaknak ismerősek lehetnek, ha máshonnan nem is, egyes népszerű filmekből. Ez nem is véletlen, hiszen külföldön régóta előszeretettel alkalmazott megoldás a padlástér hasznosítása. Ennek azonban itthon sincs semmi akadálya, hiszen a padlással rendelkező házak és lakások jellemzően lehetőséget adnak annak használatára. A teleszkópos padlásfeljáró pedig a megközelítésre kínál helytakarékos megoldást.

Egyes padláslétrák esetén probléma lehet a szűkös tér, hiszen egyrészt zárt állapotban történő tárolásuk, másrészt kinyitásuk is több helyet igényel. A teleszkópos padlásfeljáró ezeket a problémákat képes kiküszöbölni. Felhajtott állapotban a tárolása jellemzően az ajtóban történik, míg leeresztéskor minimális nyitási sugárral számolhatunk. Így tehát a teleszkópos padlásfeljáró nem csak házakban, de akár egészen kis belmagasságú lakásokban is jól alkalmazható.

Nyitás és zárás egy mozdulattal

Egy teleszkópos padlásfeljáró magába sűríti a padláslépcsők és létrák összes előnyét, ezzel kompakt, biztonságos, mégis kényelmes megoldást nyújtva a tető- és padlástérbe való feljutásra. A padlásfeljáró lenyitása tényleg csak egy mozdulat, a zárszerkezethez tartozó zsinór meghúzása ugyanis egyszerre nyitja ki az ajtót és kezdi meg a létra leeresztését. A teleszkópnak köszönhetően a szegmensek futása sima és gördülékeny.

A teleszkópos padlásfeljáró alkalmazása új szintre emelheti a padlásterek hasznosításának népszerűségét, hiszen a közlekedés innentől semmilyen problémába nem ütközik. Egy ennyire kompakt és egyszerű eszköz beszerzésével lényegében komplett terek nyerhetők, melyek a lakók igényei szerint alakíthatók, berendezhetők és hasznosíthatók. A kínálatban bőven akadnak lehetőségek, így minden bizonnyal mindenki megtalálja a számára optimális teleszkópos vagy más feljárót.