Tudnivalók az elektromos redőny beépítéséről

elektromos redőny - redonynet.hu
Elektromos redőny – redonynet.com

Az otthonunk árnyékolása egy rendkívül fontos feladat, hiszen sok kellemetlenséget okozhat, ha az ablakon keresztül betűz a Nap. Például nem látjuk rendesen a számítógép vagy a televízió képernyőjét a fényvisszaverődéstől vagy nem tudunk egy jót aludni délután.

Természetesen ez csak néhány eset a sok közül, amik azt bizonyítják, hogy a megfelelő árnyékolástechnikára minden esetben szükség van. A kérdés csak az, hogy ezt hogyan oldjuk meg? Az elektromos redőny utólagos beépítésére is van lehetőség, így ez egy remek alternatíva a nem újonnan épülő ingatlanok esetében is.

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent érdemes tudni a redőnyök beépítéséről? Akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis ezt a témát vesszük górcső alá.

Mit kell tudni az elektromos redőny utólagos beépítéséről?

A legtöbb esetben az elektromos redőny utólag kerül beépítésre, amikor ugyanis felépült a ház, még nem volt lehetőség innovatív árnyékolók felszerelésére. Ha megnézed, sok helyen még ma is a hagyományos, „kézzel felhúzós” rolókat használják. Ma már azonban van egy ennél sokkal modernebb, szebb és kényelmesebb megoldás is. Ez pedig nem más, mint a motorizált redőny.

Beépítéskor az első lépés a redőny leszerelése. Szerencsés esetben a motort bele lehet építeni a már meglévő árnyékolóba, de ha erre nincs lehetőség, akkor le kell cserélni egy teljesen újra, ami elektromos kialakítású. Ha a régit motorizáljuk, akkor fontos, hogy csúszásgátló is legyen bennük, különben nem fognak megfelelően működni. Ezek után már csak a redőny, illetve az alkatrészeinek visszaszerelése van hátra.

A redőny szúnyoghálóval és anélkül is kérhető

A szellőztetés egész évben fontos, hiszen a lakásunk levegőjét időnként fel kell frissíteni. Különösen igaz ez a nyári estéken, amikor nem csak a friss levegő beáramlása miatt nyitunk ablakot, hanem azért is, hogy lehűtsük a levegőt. Az elektromos redőny szúnyoghálóval együtt is beépíthető, ráadásul úgy, hogy a két elem egymástól függetlenül is használható. Ha pedig egyáltalán nem akarjuk használni a szúnyoghálót, mert mondjuk tél van, akkor egyszerűen felhúzhatjuk a redőnytokba. A szerelés ez esetben is egyszerű, ugyanis a háló és a redőny egyszerre telepíthető, vagyis a munka egyetlen fázisban történik.

Láthatod, hogy akkor is van megoldás a redőnybeépítésre, ha nem egy most épülő házról van szó. Az elektromos redőny minden esetben jó megoldás, egyrészt mert könnyű a telepítése, másrészt pedig mert nagyon kényelmes a használata. Ráadásul szúnyoghálóval is kérhető, ami szintén óriási pozitívum.