Vegyszermentes szőnyegtisztítás házilag

Szőnyegtisztítás házilag
Szőnyegtisztítás házilag

A szőnyegtisztítás házilag olyan praktikákat takar, amelyek mindegyike aranyat ér a többgyermekes családanyák szemében. Nem kell kétségbeesni, ha „véletlenül” sárfoltos lett a méregdrágán vásárolt szőnyeg, de akkor sem kell a kardunkba dőlni, ha a kivédhetetlennek tartott vörösbor csúfítja el a szebb napokat is látott textilt. Sárfoltok, bor, fagylalt – mindenre van egy remek házi praktika.

Nyilván ezekkel az egyébként valóban praktikus módszerekkel nem kerülhetjük el örökké a professzionális szőnyegtisztítást, mégis, ha időben cselekszünk, a szőnyeg sokáig megőrzi egykori szépségét.

Kárpittisztítás házilag – a kötelező feladataink egyike

Nos, kijelenthetjük, hogy kizárólag az a szőnyeg ússza meg kosz- és foltmentesen hosszútávon, amelyiket nem használják. Még a leggondosabb körültekintés fejében is történhetnek balesetek, ha pedig szőnyegtisztítás otthon témája kerül terítékre, érthető, hogy szeretnénk a lehető legtermészetesebb körülmények között, vegyszermentesen eleget tenni a feladatnak.

Szőnyegtisztítás házilag az ezerarcú szuperhős társaságában

Mire a jó a szódabikarbóna? Nos, a kérdést helyesen inkább így kellene feltennünk: mire nem jó a szódabikarbóna? Hatékonyan eltávolítja a kerti bútorokról a makacs szennyeződéseket, a segítségével elháríthatjuk még a problémás dugulást is, vízzel feloldva segít felvenni a levéltetvek ellen folytatott harcot, emellett pedig száraz formájában a szőnyegtisztításban is az élen jár. Hihetetlen? Az ezerarcú háztartási szer erejéből még erre is futja! Ha a szőnyeg piszkos, nincs más dolgunk, mint száraz szódabikarbónát szórni a problémás területekre, majd hagyni az anyagot minimum 1 órát a textil szálai között dolgozni. Ha letelt az idő, elő a porszívóval! Az eredmény magáért fog beszélni, ezt garantáljuk!

Szőnyegtisztítás

Párját ritkító filléres megoldás

Hatékonyságában természetesen az ecet sem marad le a sokat emlegetett szódabikarbónától. Az ecet is remek házi tisztítószer, amit egészen nyugodtan bevethetünk a szőnyegtisztítás procedúrája során is. Az ecetes oldat, ami 1:2 arányban tartalmazza a szóban forgó szert és a langyos vizet, kifejezetten azokban az esetekben bizonyul roppant alkalmasnak, amikor makacs zsírfoltokkal kell megbirkóznunk. Egy puhább sörtéjű kefe segítségével dolgozzuk bele az ecetes oldatot a szőnyegbe, majd hagyjunk időt a házi „csodaszernek”. Más teendők nincs, lévén az ecet illanó anyag, ha elvégezte a dolgát, szagmentesen „elillan”.

Szőnyegtisztítás házilag

Idilli programból rémálom – nyugalom, a szőnyegtisztítás házilag megoldja a problémát!

Alig tudnánk kellemesebb, romantikusabb helyszínt elképzelni a kedvesünkkel való összebújáshoz, mint a kandalló előtt, a puha szőnyegen kényelmesen ücsörögve, egy palack finom vörösbor társaságában. Igen ám, de elég egy óvatlan mozdulat és a romantikus, intim pillanat a múlté, ha a megbillenő pohár tartalma a szőnyegen landol. A vörösbor folt minden háziasszony rémálma, hiszen köztudott, hogy attól maradéktalanul nagyon nehéz megszabadulni. Nos, az azonnali, gyors cselekvés kulcsfontosságú. Kapjuk elő a hűtőből a dobozos tejet és annak tartalmából löttyintsünk a foltra. A hideg tej képes kivenni még a legmakacsabb foltot is, ha hagyunk neki időt. Figyelem! Amint a tej elvégezte a munka oroszlánrészét, langyos vízzel mossuk át alaposan a kitisztított területet. A tej ugyanis egy idő után orrfacsaró bűzt fog árasztani, ami majdnem olyan kellemetlen, mint a foltos szőnyeg látványa.

Nemcsak a fogyókúrába segít a népszerű zöldtea

Apropó, kellemetlen szagú szőnyeg! Könnyen megtörténhet, hogy a konyhai tevékenykedések során keletkező szagok, például az olaj jellegzetes illata nem szellőzik ki maximálisan a lakásból, hanem a szőnyegszálakba beszivárogva, majd ott megragadva tovább kínozza a háztartás lakóit. Mit tegyünk, ha a textilek kellemetlen szagot árasztanak? Bízzuk a kérdés megválaszolását a zöldteára! Készítsünk nagy adag zöldteát, majd azt egy arra alkalmas szórófejes flakonba beletöltve frissítsük fel a kétes illatú szőnyegeket. Negyedóra elteltével térjünk vissza a tett helyszínére és élvezzük az újból illatossá váló környezetet!

szőnyegtisztítás kellékek

Szőnyegtisztítás házilag- megkopott szépségű anyagok

A nappali a vendégvárás helyszíne, igazi meghitt fészek, ahol jólesik néhány kellemes órát eltölteni a családdal, barátokkal közösen – feltéve, ha a szóban forgó helyiség fókuszpontja, a szőnyeg a beltér ékeként igényesen ápolt képet mutat. Sajnos még a legtisztább szőnyeg is nyújthat igénytelen hatást, ha annak fénye megkopott. Ezt sajnos nem tudjuk elkerülni, a folyamatos használat ugyanis még a minőségi darabokra is előbb-utóbb rányomja a bélyegét. Mit tegyünk, ha a szőnyeg fénye már a múlté? Nos, elő a krumplival! Bizony, ez a nagyszerű zöldség nemcsak sütve és főzve isteni, de megtisztítva és félbevágva idilli szőnyegfényesítő is. A félbevágott friss burgonyával dörzsöljük át óvatos mozdulatokkal a szőnyeget, majd figyeljük, amint az percről-perce visszanyeri egykori fényét. Figyelem! Ez az eljárás nem minden típusú textil esetében bizonyul hatékonynak. Mielőtt tehát felgyűrnénk az ingujjat, a szőnyeg egy aprócska területén teszteljük le, hogyan „viselkedik” az anyag a krumpli jelenlétében.