Tető építés XXI. századi formában

tető építes - rapidteto.hu
tető építes – rapidteto.hu

Egy igazi ácsmester mondhatni már-már művésznek is tekinthető. Hatalmas tudás birtokosa, akinek a keze munkája révén gyönyörű tető kerülhet a házra. Viszont a felgyorsult világunkban egyre inkább előtérbe kerül a határidők betartatása, a gyors, de mégis gazdaságos kivitelezés, nem beszélve az ökotudatos módszerekről. Ez pedig a tető építés kapcsán is megfigyelhető.

Tető építés gyorsan és egyszerűen

Azt gondolhatnánk, hogy a gyorsaságnak ára van. A gyors kivitelezés vagy nagyon drága, vagy később, az elkapkodott munka miatt kell ismét magas összeget kifizetnünk. A szeglemezes tető építésnek viszont nincs hátulütője, hiszen ezt választva rendesen lefaraghatunk a költségekből, miközben a kivitelezés sem emészt fel olyan sok időt. Mert hiába a szorgalmas szakember, hogyha beborul az ég és elkezd szakadni az eső. Nincs mese, várni kell, amíg ismét a kegyeibe fogad minket az időjárás.

Ez pedig a szeglemezes tetőépítés másik nagy előnye, hogy teljes mértékben időjárás független. Az üzemi körülmények között összerakott elemek, gyakorlatilag készen érkeznek a helyszínre, ahol csak össze kell azokat állítani. Arról nem is beszélve, hogy a tető építés ezen változata nem igényel vasbeton födémet, ami, mint tudjuk nem egy olcsó mulatság, ráadásul többlet súlyt jelent az épület falaira nézve. Ez pedig problémát jelenthet például a régebbi épületek esetében.

Tető építés modern környezetben

Mivel a kivitelezés nem a helyszínen történik, ezért gazdaságosabb is, hiszen a tetők automatizált, robotizált környezetben készülnek. Érthető módon, így nem emészt fel plusz költséget a sok emberi erőforrás, mint egy hagyományos tető építés alkalmával. Az is problémát szokott okozni, hogyha egyik szakember hátráltatja a másikat, mert valamiért elhúzódik egy bizonyos munkafázis. A szeglemezes tetőépítés viszont teljesen kiszámítható, hiszen ahogyan végez a kőműves, a tetőt azonnal fel lehet állítani. A számítógépes optimalizálás szintén fontos tényező a modern tető építés alkalmával, mert így minimális hulladék keletkezik, ami minimális felesleges kiadást jelent.