Régen is volt Dunlop téli gumi

Dunlop téli gumi
Dunlop téli gumi

Az autók megjelenésekor még nem gondoltak arra, hogy a téli utak és az alacsonyabb hőmérséklet mennyire megváltoztatja a vezetést és az autó kezelhetőségét. Később a fejlesztők rájöttek, hogy más abroncsokat kell kifejlesszenek, így jött létre többek között a Dunlop téli gumi is.

A Dunlop téli gumi abban tér el a nyári változattól, hogy a felülete és az összetétele is más, mivel eltérő útfelületeken kell teljesítsenek. Egy nyári szettet nagyrészt aszfalton vagy földes utakon használnak, de mindkét esetben a hőmérséklet magas, így a gumi is gyorsabban tud felmelegedni, aminek köszönhetően jobb lesz a tapadás.

Télen ez másként van, mivel a hőmérséklet alacsony és a gumi nem tud felmelegedni, ezért az összetétele más lesz. A gumigyártó vállalatok sok időt fektetnek arra, hogy teszteljék és folyamatosan újítsák. Ez nemcsak a nyári, de a téli gumiknál is megfigyelhető. A biztonságos vezetésért ajánlott idejében beszerezni egy szett Dunlop téli gumit, vagy akár más márkájú abroncsot. Szerencsére több gyártó van, ezért hatalmas a választék.