A profi borszaküzlet nedűi

Ha különleges borokat keres, akkor biztosan nem a helyi szupermarketeket célozza meg, hiszen ott az átlagfogyasztónak készült, nagy mennyiségben gyártott termékeket talál majd.

A valódi ínyencségek a profi borszaküzlet vagy a jól tájékozott pincészet polcain állnak. A helyi termelők is finom áruval tudják ellátni a betérő vendégeket, azonban náluk nem mindig lehet olyan bort vásárolni, amelyet már előzőleg kóstoltak. Egyszerűen azért, mert nem mindig sikerül ugyanolyan finom ízűre. A borszaküzlet munkatársai azonban abban járnak, hogy a visszatérő vásárlóiknak tudjanak ugyanolyan vagy legalábbis hasonló ízvilágú nedűt adni, mint ami megízlett régebben nekik.

Továbbá nemcsak néhány palackkal készíttetnek egyes bortípusokból, hanem nagyobb mennyiséget is raktároznak. Így egy nagyobb eseményre is tudnak borokat ajánlani a vásárlóiknak. Itt nem feltétlenül ezres tömegek kiszolgálására kell gondolni, hanem egy lakodalom vagy keresztelő alkalmával elfogyasztott mennyiségre. Ez által különleges nedűvel kínálhatja meg a vendégeit, pont olyannal, amilyent nemrégiben a borszaküzlet polcairól megismerhetett.