Önismereti workshop a befele figyelésért

Önismereti workshop

A legnagyobb rejtély az emberi lélek. Főleg akkor, ha a mindennapok robotjából kitekintve nem tudja az ember értelmezni a másik gondolatatát. Azonban az önismereti workshop tapasztalatainak tükrében elmondható , hogy az emberek saját magukat sem ismerik igazán és ebből adódóan képtelenek megérteni a többieket.

Ahhoz, hogy saját magát képes legyen valaki értelmezni, egy kicsit ki kell lépnie a mindennapjaiból, függetlenednie kell a hétköznapi elvárásoktól és a jól begyakorolt játszmáitól. A valódi belső mag feltárása nem a betöltött szerepek által valósul meg. Nem fontos, hogy ki az, aki az önismereti workshop tagja, hanem az, hogy képes-e levetkőzni a rá aggatott címkéket és képes-e önazonosan reagálni.

Lényegében azt az utat mutatja meg a workshop, amelyen keresztül elérheti mindezt. Ha kikristályosodik önmaga előtt is, hogy ki is Ön, akkor máris lehet rá építkezni. Fel lehet venni a szerepet, azzal a tudattal, hogy ez csupán az én egyfajta kiteljesedése. Az önismereti workshop elégedett tagjai sokszor arról is beszámolnak, hogy az önbizalmuk megnövekedett azáltal, hogy megtudták kik is ők.