Mit érdemes tudni a LED TV készülékekről?

A LED TV nem fluoreszcens fényeket használ háttérvilágításnak, mint a régebbi típusú LCD tévék, hanem LED fényt. A LED televíziókat a dél-koreai Samsung cég vezette be, mely mára a legnépszerűbb TV-technológiának számít a világban. Ez az újítás képes volt az innovatív technológiai eljárásokon alapuló plazma tévéket is szinte majdnem kiszorítani a versenyből.

LED TV 2 típusú háttérvilágítási technológiája

Általánosságban elmondható a LED tévékről, hogy 20-30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az elődeik. Azt is fontos kiemelni, hogy a készülékeknek az életciklusuk végén kisebb a környezetkárosító hatásuk, mint a régebbi típusú TV készülékeknek.LED TV

A CCFL háttérvilágítású TV készülékekkel ellentétben a LED TV gyártás során nem kell alkalmazni higanyt, így a LED TV-k nem jelentenek ilyen nagymértékű veszélyt sem a gyártás, sem a használat során.

A modern technológiai eljárásoknak köszönhetően a LED TV-k gyorsan tudnak ki- és bekapcsolni, mely egyben azt is jelenti, hogy nagyon magas kontrasztarányt lehet elérni, mely során nemcsak intenzívebb lesz a fényerő, de a valódi fekete is tökéletesen látszik.

1. Dinamikus RGB LEDLED TV

A Dinamikus RGB LED technológia lehetővé teszi azt, hogy ahol sötétebb felületre van szükség a képernyőn, ott csökkenteni tudjuk a fényerőt. Ez a technika magas dinamikus kontrasztaránnyal képes valódi feketét és fehéret megjeleníteni a képernyőn akkor, amikor egy sötét háttéren apró fényeket kell megjeleníteni.

2. Edge LEDLED TV

Ezzel a technológiával olyan ultravékony LED tévéket lehet gyártani, amelyek oldalvilágítást használnak. Az innováció egyik nagy előnye, hogy egy egyedi tervezésű panel osztja el a fényt a kijelzőn, mely nemcsak a valódi feketét tudja tökéletesen megjeleníteni, de rendkívül széles színskálát használ, mely jobb felhasználói élményt eredményez.

Az Edge LED technológiával a Samsungnak sikerült 9,9 mm vastag LED TV-t gyártania (C9000 széria), mely nemcsak esztétikailag vonzó a felhasználók számára, de kevesebb helyet is foglal.