Mire van szükség a robot készítéshez?

Robot készítés

Annak érdekében, hogy egy játékrobot több órán keresztül megállás nélkül tudjon működni, szükség van egy profi aksira. Manapság a Lipo akkumulátor a leginkább kompatibilis az intelligens robotokkal, amelyik nyugodtan használható az mBot Ranger fajtával is. A Lipo akkumulátor, vagyis a Lithium Polymer aksi vékony, könnyű és nagy teljesítményű, ezért teljes mértékben megfelel egy játékrobothoz. A kimenet 4.2V-tól kezdve egészen 3.7V-ig terjed.

A mai modernebb darabok kapacitása elérheti az 1400mAh-t, összesen mintegy 5,18 Wh-t. A Lipo akkumulátor kétpontos JST-PH csatlakozóval rendelkezik. A korszerűséget és persze a biztonságot az adja, hogy ez a kellék beépített védelmi áramkörrel rendelkezik, ami képes megóvni azt a túltöltéstől úgy, hogy meggátolja a feszültség túlságosan alacsony szintre esését. Ez pedig azt jelenti, hogy a Lipo akkumulátor azonnal kikapcsol, amikor eljut a 3 V feszültségszintre. A töltéskor annyit tudni érdemes, hogy ezt LiIon/LiPoly konstans áramú és feszültségű töltővel szükséges tölteni. Amikor a robot készítés a cél, akkor teljesen világos, hogy ez a tartozék elengedhetetlen. Tudják ezt már azok a gyermekek is, akik kicsit utánanéztek a témában. Nagyon felkapottak manapság az mBot robotok, amelyeknek az igazi varázsa a programozhatóságban rejlik, illetve abban, hogy ezt a kisfiú vagy kislány számtalan módon tudja összeszerelni. A robot készítés során a gyerkőc szabadjára engedheti a kreativitását és fantáziáját, ezért kis türelemmel fantasztikus, lenyűgöző gépeket csinálhat.

A robot készítés azért is annyira izgalmas dolog, mert számos építhető termékkel kompatibilis maga a masina, ezért csakis a képzelet szabhat határt annak, hogy mit ér el a fiú vagy lány. A robot készítés alatt a gyerek egyedi arccal vagy újabb, hasznos, mozgatható elemekkel is gyarapíthatja a mechanikus cimboráját. Sokan pontosan ezért szeretnek ebbe bele, mert szinte bármit megcsinálhatnak. A gyermek a programozáskor pedig megadhatja a beépített elemeknek a felhasználási módját is.