Medence tisztítás házilag könnyedén megoldható

Medence tisztítás házilag
Medence tisztítás házilag

Medence tisztítás házilag sóval? Ha korábban csak a vegyszerekben gondolkodott a medence tisztítás témájával összefüggésben, akkor itt az ideje, hogy megismerkedjen egy természetes, mégis rendkívül hatékony módszerrel!

A nyári hónapokban egyre több otthonban megjelennek a medencék. Bár a strandok jelentette élményre is sokan vágynak, de az otthon kényelme és biztonsága kétségkívül felértékelődött az elmúlt időszakban. Ma már korrekt áron hozzá lehet jutni olyan medencékhez, amelyek időtálló minőséget képviselnek és az otthon közvetlen környezetében biztosítják a fürdőzés lehetőségét. Ahhoz azonban, hogy a medencében ne jelenjenek meg kórokozók, algák, gombák, nélkülözhetetlen a medence tisztítás. Hogy milyen alapanyaggal érdemes ezt elvégezni? Hogyan álljunk hozzá a dologhoz akkor, ha a természetes megoldások hívei vagyunk? A sóbontó házilag is kivitelezhető, könnyebben, mint azt elsőre gondolnánk.

Medence sóbontó: hogyan működik?

A sóbontó technológia tulajdonképpen nem mást takar, mint azt, hogy a medence vizéhez közönséges konyhasót adagolunk. Ezt a sóoldatot a megfelelő gép segítségével ionjaira bonthatjuk, az így keletkezett klórgáz bekerül a vízbe. A létrejött szer gondoskodik az átáramoltatott víz fertőtlenítéséről. Mit tehetünk akkor, ha a vegyszerek alternatívájaként magunk állítanánk elő a szükséges fertőtlenítő anyagot? A sóbontó házilag is kialakítható, mindössze a megfelelő sóbontó gépre van szükség ehhez. A fertőtlenítés tulajdonképpen a medence vizén kívül történik, így a folyamat nem veszélyes, hiszen egy zárt rendszerben zajlik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a medence sóbontó garantálja a mindig higiénikus vizet és a medence élettartamára is jótékony hatással van.

medence tisztítás házilag

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a medence tisztítás házilag sóval mennyiben tér el a tengervíz sós jellegétől. Érdemes tudni, hogy a tenger sótartalma körülbelül 2,5 százalék körül mozog. Ennek csupán töredéke az a sómennyiség, amit a medence falának tisztítása során használunk. Egészen pontosan tizede, tehát nem kell attól tartani, hogy az enyhén sós víz irritálja majd a benne tartózkodók bőrét. A megfelelően beállított sóadagolásnak köszönhetően, a higiénikus vízminőségen szinte észre sem venni, hogy a medence tisztítás házilag sóval történt.

Medence tisztítás házilag: hogyan lássunk hozzá?

A medence vizének leengedésekor nagyon fontos, hogy ügyeljünk néhány dologra. Kizárólag a csatornába kerülhet ez a vízmennyiség, a növények öntözésére semmiképpen nem javasolt felhasználni. Ha a medence tisztítás házilag sóval zajlott, akkor annak vizét már nem tudjuk felhasználni, így ne ezen igyekezzünk spórolni a kerti öntözéssel összefüggésben.

Medence sóbontó a környezetvédelem szolgálatában

A medence tisztításához alkalmazott természetes anyagok között tehát vezető helyet foglal el a só. A medence falának tisztítása során nagyon fontos megszabadulni a baktériumoktól, a szennyeződésektől, az algáktól. A sóbontó házilag használható rendszeréhez mindössze arra a készülékre van szükség, ami a medencén kívül, zárt rendszerben üzemel és a hagyományos konyhasó elemeire bontásával hoz létre aktív klórt, ami gondoskodik a vízbe visszaengedve annak higiéniájáról.

medence falának tisztítása

A vegyszermentesség kiemelt jelentőséggel bír napjainkban. Egyre többen keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel nem terhelik a környezetüket. Ezzel együtt az is nagyon fontos, hogy a mindennapi tevékenység során az emberi szervezet is minél kevesebb vegyszerrel kerüljön kapcsolatba. Nincs ez másként akkor sem, ha a cél a medence falának tisztítása vagy a medence tisztítás a felhasználás során. A víz rendszeres cseréje mellett sem mehetünk el, sőt, ha a felállítható medencék közül választunk, akkor a medencetakaró is fontos szereppel bír. Ez utóbbi gondoskodik arról, hogy a használaton kívüli időszakban ne kerüljenek szennyeződések, például falevelek a vízbe. Hasznos lehet akkor is a medencetakaró, ha cicákkal osztjuk meg az életterünket. A kíváncsi kis jószágok beleugorhatnak a vízbe, amiről jól tudjuk, nagyon nem kedvelik a bársonytalpú négylábúak.

Hová helyezzük a medencét?

Amint arról már szóltunk, a medence tisztítás házilag sóval, vegyszermentesen megoldható. Érdemes azonban arra is hangsúlyt helyezni, hogy a megfelelő helyre állítsuk fel a medencét. A napsütés és az árnyék biztosítása egyaránt fontos. Nem célszerű azonban fa alá elhelyezni a fürdőzésre alkalmas területet, ugyanis a falevelek, bogarak ilyenkor gyakori vendégei lesznek a vízfelszínnek.

Medence tisztítás

Ma már sokféle árnyékoló közül válogathatunk, amelyek biztosítják a szükséges napvédelmet a medence partján, de akár a vízfelszín fölé benyúlva is. Ez különösen fontos akkor, ha gyermekmedencét szeretnénk felállítani, hiszen a kicsiknek a napsütés hamarabb megárt. Nem véletlen, hogy a kisméretű gyermekmedencék gyakran kifejezetten árnyékolóval együtt érhetőek el.

A medence tisztítás házilag sóval gond nélkül megvalósítható, a megfelelő kiegészítők beszerzése pedig az online rendelés kényelmét kihasználva is elintézhető. Fedezze fel az otthoni fürdőzés és a kert kínálta lehetőségek nyújtotta élményeket!