Kóstolta már a gin szeszesitalt?

Jó ital a gin
Jó ital a gin

Temérdek esetben, bizonyos alkoholos italok remek alapanyagként szolgálnak egyes koktéloknál, így ezeket erre is fel lehet használni, az önmagában történő fogyasztás mellett. A gin mindenképp remek alapanyagot jelent, amelyiknek hála speciális italokat lehet előállítani.

A tapasztalt báros, mixer pontosan tudja, mivel érdemes keverni ezt a nedűt annak érdekében, hogy a kapott koktél teljes mértékben levegye az embert a lábáról. A mixerek, a fent említett italfajtákhoz kizárólag a jól ismert London Dry gin típust alkalmazzák. Ennek oka, hogy ez egy kevésbé aromás desztillált változat, aminek köszönhetően nem hat ki túlságosan a többi alapanyag ízére, hiszen teljesen édesítetlen és nem tartalmaz hozzáadott íz-anyagokat.

A mixerek rengeteg esetben, az ennél jóval fűszeresebb, különlegesebb Plymouth gin mellett teszik le a voksot. Igen elterjedt és közkedvelt a semleges ízű, ám édesített változat, az Old Tom fajta. Ezen kívül, ismert még a Sloe gin is, amelyik nem más, mint egy genever alapú kökénylikőr.