Huzatos lakás? Ez lehet a megoldás!

huzatos lakás
Huzatos lakás

Mozog a függöny, miközben az ablak csukva van? Ez olyan jelenség, ami bár nem ritka, ennek ellenére cseppet sem szívderítő. Sőt! Ha jönnek a zimankósabb nappalok, akkor kifejezetten kellemetlen. Mert ha az ablak közelében így jár a levegő, az bizony egyet jelent azzal, hogy a finom benti meleg is pillanatok alatt kívülre távozik. Vélhetően senki sem szívesen fűt, vagy nyáron hűt a kinti világnak, szóval ez az a szituáció, ami megoldás után kiált!

A huzat csak akkor jó, ha szándékosan generált

Az megint más, ha történetesen direkt van huzat a lakásban szellőztetés céljából. Ekkor pont addig süvít a levegő egyik helyiségből a másikba, amíg az kívánatos. Aztán amikor az ablakok záródnak, akkor véget is ér a hajakat lobogtató élmény. Az nagyon nincs rendben, ha a huzatosság szándéktalanul állandósul. Többek között ezért az ablakcsere Budapest lakói által legkeresettebb szolgáltatás. Mert van, ami nem várhat! Eddig is lényeges volt a komfortos otthoni közeg megteremtése és megőrzése. Viszont napjainkban még fontosabbá vált a rezsi mértékének csökkentése. Úgyhogy a huzatosság semmiképpen sem tartható!

Ráadásul a cseréltetés nem jár együtt felfordulással, pár óra alatt megoldható, és a végeredmény nyomban érzékelhető. Innentől kezdve a hőszabályozás egyszerűvé, akadálytalanná alakulhat, miközben a huzat legfeljebb csak, mint hívott vendég tűnhet fel. Ez kétségtelenül sem a hőérzet, sem az energiafogyasztás szempontjából nem mellékes következmény.

Mindenekelőtt a praktikusság?

Nyilván a nyílászáró csere elsődleges célja a funkcionalitás és a hatékonyság maximalizálása. De az is igaz, hogy az ablak szerves részét képezi az otthoni légkörnek, ezért nem mindegy, hogy néz ki. Szerencsére a műanyag variációk ezen a téren sem vallanak szégyent, és konkrétan színpompás kiegészítőivé válhatnak közvetlen környezetüknek. A megjelenésük nem szintetikus, nem feltűnő, sőt, kifejezetten barátságos, szemeket gyönyörködtető. Ezek után semmilyen szempontból sem lehet vitás, hogy az ablakcsere a legjobb elhatározás!