Hogyan cseréld ki az elektromos roller alkatrészeket?

eletromos roller - futureboard.hu
Eletromos roller – futureboard.hu

Ha már régóta használod a szeretett rolleredet, előfordulhat, hogy idővel bizonyos alkatrészek cserére szorulnak. Elvégre ugyanúgy, ahogy más gépek, ezek sem örökéletűek, de ha vigyázol a készülékedre, figyeled a működését és gondoskodsz a karbantartásáról, akkor sokáig hű társaddá válik.

Az elektromos roller alkatrészek cseréje kapcsán van egy fontos dolog, amivel mindenképp tisztában kell lenned. Ez pedig nem más, mint az, hogy vannak olyan tartozékok, amiket ki tudsz cserélni saját kezűleg, de vannak olyanok is, amiknek a cseréjét jobb, ha inkább egy hozzáértő szakemberre bízod.

Elektromos roller alkatrészek: amiket otthon is ki tudsz cserélni

A gumi szinte az első helyet foglalja el a gyorsan kopó elektromos roller alkatrészek sorában. Még szerencse, hogy ez az egyik tartozék, amit egy kis kézügyességgel Te magad is ki tudsz cserélni. A művelet nem nagy ördöngösség, nagyjából ugyanúgy kell eljárni, ahogy egy biciklinél. A fékbowden cseréje szintén nem igényel nagy szakértelmet, így ezzel is meg lehet próbálkozni. A legtöbb roller fékrendszere hasonlóan van összerakva, mint egy kerékpáré, így értelemszerűen a cseréje is szinte ugyanúgy történik.

Előfordulhat az is, hogy nem a kerekeket, hanem csak a sárvédőt kell cserélni, ami szintén nem egy bonyolult feladat. Csak egy megfelelő szerszám kell ahhoz, hogy leszereljük a régit és rögzítsük az újat. Ha megsérül vagy tönkremegy a roller lámpája, illetve csengője, azt is orvosolhatjuk házilag. Minden más hiba vagy alkatrész sérülés esetén érdemes felkeresnünk egy elektromos roller szervizt, ahol segítenek nekünk a szerelésben.

Milyen tényezők határozzák meg a Segway árakat?

Ha nem akarsz bajlódni az alkatrész cserével, helyett inkább beruháznál egy új járgányra, akkor az ár egy fontos tényező. A Segway árak például 70.000 Forintnál kezdődnek, legalábbis, ami az új modelleket illeti. Ha ennyit nem tudsz áldozni rá, akkor érdemes megnézned a használt modelleket is, ha ugyanis megbízható webshopban nézelődsz, akkor találhatsz ígéretes változatokat. Ezek pár tízezer Forinttal olcsóbbak.

Alap esetben azt lehet mondani, hogy az új Segway ár három tényezőtől függ: a kiviteltől, a hatótávolságtól és az extra funkcióktól vagy felszerelésektől. Az olcsóbb modellek általában egyszerűbb kivitelben készülnek, vagyis kevésbé felszereltek vagy a felfüggesztésük nem annyira csillapított. Emiatt jobban érzed az úthibákat, kisebb-nagyobb bukkanókat, amikor áthaladsz rajtuk. Ugyanakkor ezek a Segwayek is masszív vázszerkezettel és erős motorral rendelkeznek, a különbség csak annyi, hogy más komfortszintet élvezhetsz rajtuk.

A hatótávolság akkor lehet fontos Számodra, ha nagy távolságokat szeretnél megtenni. A drágább járgányokat nem kell olyan gyakran tölteni, ami jól jön, ha például két település között utaznál. Ezen kívül a Segway árat a különböző felszerelések, illetve egyéb kapcsolódó szolgáltatások is befolyásolják, például a fényszórók, az informatív kijelző, valamint a telefonos alkalmazáson keresztül történő hozzáférés.