A gyerekülés mindenképpen kell

Gyerekülés

Aki volán mögé ül, az tudja, hogy gyakran élet és halál ura, mivel elég egy kis figyelmetlenség és megtörténhet a tragédia. Éppen ezért nagyon fontos, hogy gépkocsink megfelelő műszaki állapotban legyen, azaz minden a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsa.

A gyerekülés is ennek megfelelően kell, hogy elkészüljön és funkcionáljon. Akárcsak az autó esetében, ahogy a féknek, a lámpáknak, a biztonsági övnek a meghibásodása emberi életekbe kerülhet, úgy a gyerekülés egyik-másik komponensének a helytelen működése is tragédiába torkollhat.

Hogy ezt elkerüljük, időnként nem árt figyelmesen ellenőrizni minden egyes alkotóelemét, sőt, mielőtt elindulnánk, arra is oda kell figyelni, hogy megfelelőképpen rögzítettük-e az autó üléséhez. Tehát a gyerekülést sem azért kell csupán megvásárolni és megfelelőképpen rögzíteni az autóban, mert a törvény ezt előírja, és a hiánya esetén szigorúan büntet, hanem elsősorban azért mert gyermekünk épsége, biztonsága és élete múlik rajta. Hogy ezt mennyire vesszük komolyan, az már a mi felelősségünk.