Gáztüzelésű konvektorok előnyei

Gáztüzelésű konvektorok előnyei
Gáztüzelésű konvektorok előnyei

Magyarországon a lakások fűtésére nagyon sok esetben földgázt használnak. Mivel az ország földgázkitermelése a fogyasztáshoz mérten jelentéktelen, a megfelelő gázmennyiség szinte teljes mértékben az importtól függ. Ez a tény minden fűtésszezonban érzékeny kérdéssé válik, hiszen óriási nyomás nehezedik a piacra.

A konvektorok és a gázzal működő fali kazánok teszik ki jelenleg a gázzal működő fűtőeszközök nagy hányadát. Habár táplálásukat propángázzal is meg lehet oldani, biztonsági okokból ezt a megoldást nem támogatják és szerencsére nincs is elterjedve.

A konvektorok a kisméretű helyiségek fűtésére vannak kifejlesztve. 1-2 szobás lakás esetén ideális megoldásnak számít. A hátránya, hogy minden szobába külön konvektorra és a hozzá való vezetékrendszerre van szükség. Ez 4-5 szobás lakásban már annyira költségessé válhat, hogy inkább egy központi rendszerbe érdemes gondolkodni. A konvektorok hatásfoka vetekszik a gázkazánéval és nagyon biztonságosan üzemeltethető. Nem beszélve arról, hogy ritkán hibásodik meg, nem igényel karbantartást.