A függöny szerepe a lakásban

A függöny otthonosabbá teszi a lakást

Amikor olyan lakásba toppanunk, ahol kevés a bútorzat és minimális a díszítőelem, akkor rögtön meg is fogalmazzuk, hogy az egy legénylakás. Talán azért, mert a nőkben ott él az ösztön a fészekrakásra, vagyis minél otthonosabbá szeretik tenni azt a kuckót, ahol élnek. A legtöbb férfiban ez kevésbé figyelhető meg.

Már az is otthonossá tesz egy lakást, ha megfelelő függöny kerül az ablakokra, sőt, mondhatni nagyon is sokat dob rajta. Talán erre csak akkor jövünk rá, ha ünnepek előtt, a nagytakarítás során, mosás és ablakpucolás miatt lekerül a függöny az ablakokról, majd pedig visszatesszük. Ilyenkor nagyon szembetűnővé válik a különbség. Persze nemcsak belülről nyújt kellemes látványt, hiszen alapból másképpen mutat maga a ház is, ha az ablakokat egy-egy szép függöny díszíti.

Ma már számtalan típusút, színűt és mintázatút találhatunk a boltokban, de az olyan webáruházakban is, amelye kimondottan ezek forgalmazásával foglalkoznak. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a függöny azt a célt is szolgálja, hogy eltakarja mindazt a kíváncsiskodó szemek elől, ami a lakásban van és történik.