Érdemes egy gépkölcsönző mellett dönteni

Gépkölcsönző

Egy gépkölcsönző jó alternatívát jelenthet, ha sürgősen szükség van néhány minőségi szerszámgépre az otthoni projektek alkalmával. Miért érdemes átgondolni ezt a lehetőséget? Egyrészt azért, mert rengeteget spórolhatunk, ha egy gépkölcsönző szolgáltatásán keresztül szerezzük be a szükséges dolgokat, másrészt pedig azért, mert minden tekintetben egy gyors megoldást kínál.

Megéri a gépkölcsönző mellett dönteni?

Vegyük példaként egy kertesház felújításának a kérdését. Az egyik opció, hogy hívunk egy csapatot, akik busás összegért cserébe elvégzik helyettünk a munkát, cserébe a kisujjunkat sem kell mozdítanunk.

A másik lehetőség, hogy megcsináljuk sajátkezűleg a dolgot, viszont a szerszámokat meg kell vásárolnunk, mivel egy teljes felújítás során a flexnél és a csavarbehajtónál azért többre lesz szükség. Ez egyben költséges és időigényes. Lehet, hogy kölcsön tudunk kérni ezt-azt az ismerősöktől, de mindent valószínűleg mégsem és az ezzel járó egyeztetés is időigényes lehet.

Marad hát a gépkölcsönző, ahonnan tényleg minden beszerezhető, amire egy ilyen projekt alkalmával szükség lehet. Csupán a kölcsönzés árát kell kifizetnünk, mert a munkadíjra már nem kell költeni. Sőt, még a gépek hazaszállításával sem kell foglalkoznunk, hiszen a szállítás is a szolgáltatás részét képezi. Érdemes olyan gépkölcsönző mellett dönteni, amelyik országos lefedettséggel rendelkezik a szállítást illetően.

Mire lehet szükség a gépkölcsönzőtől?

A lakásfelújításnál maradva, lássuk melyek azok az eszközök, amiket érdemes kikölcsönözni, de nem feltétlenül lenne gazdaságos megvásárolni.

A falcsiszolózsiráf az egyik legjobb példa ebből a szempontból. A falak kézi csiszolása időigényes és fárasztó, ráadásul rengeteg porral jár. Egy falcsiszoló nem olcsó mulatság, viszont bármikor kölcsönözhetünk egyet, amivel pormentesen varázsolhatjuk teljesen síkká a falakat és a mennyezetet.

Az új vezetékek helyének a kialakításához dolgozhatunk falhoronymaróval, ami szintén megtalálható a gépkölcsönző repertoárjában. A segítségével egyszerűbben érhetünk el esztétikus végeredményt.

A gipszkartonnal gyorsan lehet dolgozni, de a méretes lapok helyreigazítása nehézséges lehet egyedül. Ha magunkra vagyunk utalva, akkor egy gipszkarton emelőre is szükségünk lehet.

Sokat spórolhatunk, ha nem cseréljük ki a régi, megvetemedett padlót, hanem inkább újjá varázsoljuk egy padlócsiszoló segítségével.

A glettelt falak száradása felgyorsítható egy páramentesítő berendezéssel. Ahogy szárad a helyiségben a levegő, úgy szívja ki a falból a nedvességet. A használata egyszerű, csupán a tartály ürítésére kell figyelnünk. A szellőztetést viszont kerüljük a használata közben, mert ilyenkor kicserélődik a száraz levegő, a kintről beáramló párás levegőre.

Ha a vízszerelést műanyag csövekkel szeretnénk megvalósítani, akkor az idomok összeillesztéséhez béreljünk műanyag csőhegesztőt. Az alapanyag olcsó, de tartós, a szerszám használata pedig egyszerű.

Ez csak néhány általános példa volt azzal kapcsolatban, hogy milyen szerszámgépeket lehet érdemes beszerezni egy gépkölcsönzőből, de számos más eszközt is kibérelhet, amivel megkönnyítheti a munkáját.