Bútorszállítás fejfájás nélkül

Bútorszállítás könnyedén

Ha eljön a költözés ideje, akkor általában a bútorszállítás okozza a legnagyobb fejtörést. A kisebb tárgyakat, könyveket, dobozokat akár egy személyautóval is el lehet szállítani, de az ülőgarnitúra, a szekrénysor vagy a konyhabútor már más tészta. Ráadásul nem elég pusztán elszállítani, arról is gondoskodnunk kell nekünk vagy a szállítást végző személyeknek, hogy a bútoraink épségben érjenek célba. Ezen kívül még számos tényezővel érdemes kalkulálni azért, hogy ez a szó szerint nehéz feladat minél könnyebben és hatékonyabban megoldhatóvá váljon. Szerencsére semmi sem lehetetlen!

Mire figyeljünk bútorszállítás során?

Elsősorban helyesen kell felmérni a helyzetet. Adott a szükséges kapacitás a bútorok biztonságos elszállításához vagy sem? Ehhez elsősorban egy méretes raktérrel rendelkező járműre, kisteherautóra lesz szükség és emberi erőforrásra. Ha azt gondoljuk, hogy majd menetközben megoldódik és kitaláljuk a cimboránkkal, hogy miként lehet felkötni a Suzuki tetejére a bőrkanapét, akkor már eleve halálra van ítélve a dolog. Na és mi a helyzet a parkolással? Meg lehet állni az adott utcában az autóval a fel- és lerakodás idejére? Ez sem mindegy!

Inkább válasszunk egy profi csapatot és így komoly anyagi kártól, illetve stressztől kímélhetjük meg magunkat, nem kevés energiamegtakarítás mellett.

A bútorszállítás során olykor már a bútordarabok lakásból történő kivitele sem egyszerű, ha például időközben átalakították a bejáratot egy ajtócsere során. A legtöbb modern bútor szerencsére már lapra szerelhető változatban készül. Érdemes szétbontani a szekrényt és így elszállítani. Sok helyet megspórol a raktérben és kisebb az esélye, hogy megsérül. Az emeletről is egyszerűbb levinni szétszedett állapotban.

De, ha a nagyi jó öreg tömörfa bútorait kell átmozgatnunk, akkor bizony erőre és szerszámra lesz szükség, amit egy profi költöztető csapat minden további nélkül képes biztosítani a bútorszállításhoz. Az sem mindegy, hogy milyen sorrendben és miként kerülnek elhelyezésre a bútorok az autóban. Mindenképp meg kell akadályozni azok elmozdulását a raktérben különben összekarcolódnak, eltörnek, sérülnek stb. A költöztetők ezért ezeket általában úgy helyezik el, hogy ne legyen rés a bútorok között, illetve racsnis hevedert használnak. De ez utóbbit sem csak úgy ész nélkül, mert a hevedert annyira meg lehet szorítani, hogy szó szerint belevág a préselt fába, sőt, akár össze is roppantja azt. Tehát ezen a téren szintén nem árt a tapasztalat, elvégre a biztonságos bútorszállítás a cél.

Lehet, hogy ezek a sorok elveszik egyesek kedvét attól, hogy saját kezűleg intézzék a dolgot, mégis érdemes átgondolni azt, hogy egy cégre bízzuk a bútorszállítást és nem csak azt! Mert manapság már a bútorok szétszerelése, csomagolása, szállítása és összerakása is igényelhető. Mi pedig kényelmesen, távolról szemlélve nézhetjük végig miként zajlik a folyamat. Ezekután már egyértelmű, hogy a bútorszállítás is egy külön szakma, amit el kell sajátítani. Egy hokedlivel bárki megbirkózik, de ha egy lakás teljes berendezését kell átmozgatni ott már komoly logisztikára és összehangolt munkára van szükség.