Egyre jobb minőségű munkát végeznek a biztonsági szolgálatok

Mindig résen vagyunk

2017-ben a vagyonőrök és biztonsági szakemberek minimálbére bruttó 15%-kal emelkedett. Kutatások szerint ugyan a fizetésemelés nem a fő motivációs eszköz, mégis elmondható, hogy a minimálbér emelésével magasabb színvonalon működhet ezen túl a biztonsági szolgálat. Ha munkájukat a béremelés mellett erkölcsi elismerés is kíséri, akkor a biztonsági dolgozók elégedettebb, motiváltabb, elkötelezettebb munkavállalók lesznek.

Nincs az a biztonsági szolgálat, amelynek ne válna előnyére, ha nem kiégett, energiavesztett, elégedetlen dolgozói vannak. Egy nem kellően motivált és elégedett biztonsági szakember munkájában olyan hiányosságok bukkanhatnak fel, amelyek hatására elhanyagolja a segítségnyújtási kötelezettségét, nem elég udvarias az őt foglalkoztató cég ügyfeleivel és partnereivel, és nem figyel eléggé az intézmény védelmére. Az ilyen biztonsági szolgálat sokat ront bármelyik cég bármilyen gondosan felépített arculatán.

Fontos tehát az alapos képzés mellett a biztonsági szakemberek lelkét is ápolni, hogy kellő odafigyeléssel és megbecsüléssel lojális munkavállalók váljanak belőlük, és közben persze korrekt fizetéssel jutalmazni erőfeszítéseiket.