Bulgur főzés gyorsan és egyszerűen

Bulgur főzés

Az embernek mindent meg kell tennie azért, hogy vigyázzon az egészségére. Sajnos a modern élelmiszerek egy jentős része olyannyira tele van mindenféle adalékkal, hogy az nem alkalmas hosszútávon a szervezet minőségi táplálásra. A gyorsételek helyett, döntsünk bátran a bulgur főzés mellett! Hamar elkészül és teljesen saját ízlésre szabható.

Vannak, akik a vegetáriánus étrend alappillérének tartják, nem véletlenül. A durumbúza egy sajátos tört változatáról van szó, amit még a teljes érés előtt gyűjtenek be. A bulgur főzés kedveltségét az fokozza, hogy percek alatt elkészül. Tökéletes köretnek, de salátákban is gyakran helyet kap. Olykor pedig desszertként tálalják. Roppant egyszerű az elkészítése.

Kellő mennyiséget kimérünk, majd azt első lépésben nagyon alaposan megmossuk. Beletöltjük egy tálba, felöntjük vízzel, sózzuk és kezdődik a bulgur főzés, ami 5 percig tart. Ezt követően 10-15 percet állni hagyjuk és készen is van. Ízlés szerint fűszerezzük és bátran fogyasszuk. Nagyon laktató, ezért hamar eltelünk vele. Egy új élményt viszünk általa a mindennapokba.