Bocsát ki hőt a LED?

Led izzó
Led izzó

A hétköznapi ember nem sokat ért azokhoz a dolgokhoz, amelyeket használ. És ez így is van jól, hiszen mindenki a saját szakmájával foglalkozik. De manapság annyi újdonság van a boltok polcain, különösen, ami a technológiával és műszaki cikkekkel kapcsolatos, hogy aki vásárolni szeretne, márpedig ezt nem kerülhetjük el, annak valamilyen szinten bele kell folynia abba, hogy bizonyos termékek mit tudnak.

Ez vonatkozik a LED spot lámpákra is. Hiszen senki sem szeretne sok pénzt kiadni valamiért, amiről aztán kiderül, hogy sokat fogyaszt, és valahol már túlhaladta az idő.

Így juthatunk olyan ismeretekhez, hogy a hagyományos izzók a felhasznált energia 95%-át hőtermelésre használják és csak a maradék 5% -ot fény termelésére. Ez egy nagyon rossz arány, hiszen ha fűteni szeretnénk, akkor inkább használjunk kályhát.

Tehát ehhez képest a LED spot óriási energia-megtakarítással bír. De ahol épp a hő leadására van szükség, mint pl. a sólámpánál. oda még véletlenül se használjunk LED spot lámpát, mivel ide nem ez kell. De ritka nagyon az ilyen alkalom.