A rozmaring olaj páratlan hatása

Rozmaring olaj

A rozmaringot a konyhában otthonosan mozgó személyek biztosan ismerik. Azonban nem szabad azt hinni, hogy ez csak fűszerként alkalmazható. Manapság már a rozmaring olaj is nagyon felkapott, köszönhetően a megannyi jótékony hatásának. Ez fűszerként igazán fel tudja dobni a különféle húsokat a fantasztikus aromájával, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az aromaterápiás rozmaring olaj pozitívan hat az emlékezőképességre. Erre a remek adottságra az ókori görögök nagyon hamar rájöttek, akik ezen növény mellett azért döntöttek, mert egy páratlan agyserkentő volt.

Ez semmit sem változott több ezer év óta, ugyanis manapság is a rozmaringot tartják a szellemi fáradtság és a feledékenység egyik legjobb ellenszerének. A rozmaring olaj használatával mindenki több mint 70%-al növelheti a memóriáját és ezt számos tudományos kísérlet is igazolta már. Ehhez sokszor még nem is kell a rozmaring olaj. Elég csak megdörzsölni a növény leveleit, belélegezni annak a jellegzetes illatát és azonnal érezni lehet, hogy éberebb lesz az ember és megtisztulnak az érzékei is. A termék beválik sportolás előtt, az izmok bemelegítésére, illetve edzés után is, de aromaterápiás masszázsra szintén, ugyanis képes regenerálni az igénybe vett izmokat. Sőt, bátran használható reumás eredetű panaszokra. Manapság kedvelt a természetes illóolaj megannyi fajtája. Jó példa itt a bergamott, amelyik képes már az első használattal enyhíteni a megfázással, influenzával járó tüneteket, illetve lejjebb viszi a lázat és megszabadítja a felhasználót a kínzó torokfájástól is.

Jónak bizonyul húgyúti fertőzésekre, illetve a depresszió, étvágytalanság, herpesz ellen is megállja a helyét. Természetes illóolaj még a borókafenyő is. Ez remek szer másnaposság ellen, illetve jól alkalmazható méregtelenítésre és még a cellulitisz ellen is beválik. Hogyan lehet ezt alkalmazni? Főként fürdővízbe csepegtetve alkalmazható, de valamilyen hordozóolajba keverve, a bőrre is bátran felvihető. Mivel ez a két természetes illóolaj ennyi pozitívummal rendelkezik, nem is csoda, hogy napjainkban nagyon felkapottak.