A pneumatika pozitív adottságai

A pneumatika nem egyszerű
A pneumatika nem egyszerű

Az elmúlt száz évben rengeteg olyan tudományág alakult ki, amelyik egyöntetűen hozzájárult az emberiség fejlődéséhez, a bizonyos feladatok könnyebb és egyszerűbb elvégzéséhez. A mechatronika, számítástechnika és pneumatika mindenképp ide sorolható, amelyek a maguk módján egyedi megoldásokat nyújtottak az emberiség számára.

Az utóbbi mindenképp biztosítani tudta azokat a szerkezeteket, eszközöket, amelyekkel hihetetlen erőt lehet kifejteni. Egy pneumatikus emelővel például a szerelő a több tonnás gépjárművet is egyszerűen és biztonságos körülmények között tud felemelni, csupán egy gombnyomásra.

Ez a tudományág a teherautó gyártásból is kiveszi részét, ugyanis rengeteg komolyabb vállalat már nem a régi, hagyományos fékrendszereket alkalmazza, hanem azokat a pneumatika szerkezeteket, amelyek segítségével egy megrakott gépjármű is pillanatok alatt le tud lassulni, még akkor is, ha nagyobb sebességgel haladt. Ezeknek a vívmányoknak köszönhetően a pneumatika mindenképp egy fontos és nélkülözhetetlen tudománynak bizonyul.