A penész kezelése a letett textíliákból

A penész kezelése ruhák esetében sem egyszerű
A penész kezelése ruhák esetében sem egyszerű

Egy háztartásban a penész bárhol előbukkanhat. Nem ritka eset, hogy az időszakosan letett ruháinkat, amikor hónapok vagy akár évek múltán előszedjük, észrevesszük, hogy valami nincs rendben, ugyanis a letett ruháink összepenészesednek.

Ez egy roppant bosszantó szituáció, amelynek során a penész kezelése a következő lépés abban az esetben, ha nem szeretnénk kidobni a holmijainkat. Azt tudni kell, hogy a penész létrejöttéhez szükség van meleg párás levegőre.

Ha ez adott, a gyapjú és más szövetek kiváló tápanyagforrásul szolgálnak az olykor sok bosszúságot okozó penészgombáknak. A penész kezelése során kiváló eredménnyel használhatjuk a fehérítőt vagy a boraxot, ecetet, esetleg még a sütőpor is jól jöhet a penészes ruhák elleni küzdelemben.

A már szennyezett textíliákat mindig forró vízben mossuk, ugyanis önmagában is penészölő tulajdonsága van, valamint a spórákat nagyon jó hatásfokkal távolíthatjuk el ezzel a régi, de viszont jól bevált módszerrel. Tehát a penész kezelése történhet, úgymond, hagyományos házi módszerek segítségével is.