A LED lámpatest mindig nyerő

Klasszikus LED lámpatest
Klasszikus LED lámpatest

A nagyobb szobákat, termeket, üzleteket illető világítás mindig profi kell legyen. Ezalatt nem csak azt kell érteni, hogy a fény erős legyen, hanem azt is, hogy szép és kellemes hatást keltsen. Ezt egy hagyományos lámpával nem tudjuk megoldani. Ilyenkor csakis a LED lámpa garantál egyedi megoldást, az a forradalmi fényforrás, amelyik az elmúlt évek egyik legkeresettebb típusa. Kétségtelen, hogy egy komoly üzlet vagy rendezvény csakis ilyen termékekkel világítja meg a látnivalókat.

Emellett pedig nem csak az esztétikai szerep szól, hanem az energiatakarékosság is. A fényerőt lumen/watt-ban mérik, ezért könnyen össze lehet hasonlítani, hogy pontosan mi mire is képes. Például egy megszokott lámpa 10-15 lumen/watt fényerőt biztosít. Ennél már sokkal jobb egy halogén izzó, mely 20-25-re is képes. Egy kompakt fénycső 50-65-re képes, ezért kétszer olyan jó, mint az utóbbi, egy fénycső 60-80-at garantál, míg egy profi fém halogén lámpa 70-80 fényerőt termel. Az összesnél azonban csak a LED lámpa bizonyul jobbnak, mely a 100 fényerőt is garantálni tudja.

A LED lámpatest profi kvalitása ebben is rejlik. Nem csak jobb fényerőt biztosít, de azt sokkal kevesebb kiadással is garantálja. Szemmel látható, hogy a megszokott izzóhoz képest a LED típus akár tízszer akkora fényerőt generál úgy, hogy közben azonos fogyasztással jár. De még a kifejezetten egyedi fém halogén lámpákat tekintve is húsz százalékkal jobb fényerőt termel. Ezért ugyanolyan fényerő mellett egy üzletben húsz százalékkal is csökkenteni lehet a fogyasztást a fém halogén lámpatestek kiiktatásával, nem is beszélve arról, ha a hagyományosak kerülnek lecserélésre.

Nem vitás, hogy a LED lámpatest kicsivel drágább, de az adatok és számítások azt igazolják, hogy aki a LED-et választja, az egy közel 18 hónap alatt megtérülő befektetésbe kezd, amely a hónapok lejárta után csak megtakarítással jár. Aki a LED lámpatesteket használja már évek óta, az tudja, hogy nem fizet az ember már olyan sokat, mint a hagyományos lámpákkal. Egyértelmű, hogy a LED lámpatest az energiatakarékosság egyik legbiztosabb eszköze.