Wim Hof nevét érdemes megismerni

Wim Hof
Wim Hof

A stressz egyesekre motiváló erőként hat, másokat meg rendkívüli módon visszahúz. Viszont ezen lehet dolgozni és hozzá lehet szoktatni úgy a testet, mint az elmét, hogy nem ideális körülmények között is megfelelő, elfogadható módon működjön.

Például Wim Hof megalkotott egy olyan módszert, ami által megtanítható a test arra, hogy a hidegre, mint stressz faktorra ne reagáljon annyira intenzíven. Ezáltal pedig, egyéb negatív tényezők is kevésbé fognak hatni rá, ami elképesztő változásokat hozhat úgy a mindennapokban, mint a munkában vagy az emberi kapcsolatokban.

A Wif Hof módszer megmutatja, hogy mit jelent igazából a jelenben élni, hiszen a jeges fürdőben minden egyéb gondolat és érzés kikapcsol, csak a túlélésre fog koncentrálni.

Ez a mentális fókusz fejlesztésében is segít, hiszen semmilyen más tevékenység közben nem összpontosul a tudat ennyire egyetlen dologra. Nem beszélve arról, hogy a Wim Hof módszer alkalmazása közben, a hideg számos pozitív élettani hatása is érvényre jut, ugyanis csökkenti a gyulladásokat és erősíti az immunrendszert.