Sokat nyújtó inspirációk

Inspirációk

Megannyi probléma gyötör bennünket manapság és már azt sem tudjuk, hogy kik is vagyunk valójában. Az élet egyik nagy kérdése, hogy mégis miért vagyunk itt? Biztos, hogy csak annyi a feladatunk, amit a jelenlegi világrend elvár tőlünk? Dolgozzunk, küszködjünk évtizedeken keresztül, aztán meghalhatunk minden komolyabb megértés nélkül? Vagy talán mi magunknak kell megtalálnunk életünk értelmét? Az inspirációk abban segítenek, hogy válaszokat kapjunk a kérdésekre. Sajnos az ember annyira belesüllyedt a mindennapok mocskába és elveszett a lelki békéje, hogy segítség nélkül szinte esélye sincs arra, hogy kilábaljon a jelenlegi állapotból.

Olykor elegek lehetnek az enyhébb inspirációk, hogy az agykerekeink beinduljanak és elérjünk a végső célhoz, vagy legalább a közelébe férkőzzünk. Az őrület határán állva, mint amikor a gravitáció húz bennünket lefelé, valahogy úgy hatnak ránk az inspirációk is. Elég egy aprócska lökés, egy parányi mozdulat és máris megindul a zuhanás a központ felé egyre gyorsuló ütemben. De mégis milyen formában érkeznek hozzánk ezek az inspirációk? Ez olykor teljesen kiszámíthatatlan, máskor pedig tudatos keresés eredménye.

Lehet ez egy élethelyzet, ami megindít valamit, de az sem kizárt, hogy nagy gondolkodók, irodalmi mű idézetek formájában érkezik el hozzánk. Ha tudni szeretnénk, hogy a világ nagy koponyái, milyen módon vélekedtek az őket körülvevő szűkebb-tágabb környezetről és az életük során mégis mely megértések születése történt meg bennük, akkor a puertadeltibor.com oldalon idézetek sokasága vár bennünket, amelyek közül kedvünkre szemezgethetünk, napi 1 perces gondolatok formájában.

Amennyiben komoly jelentőséget szentelünk egyes írásoknak, akkor véletlenül sem lépjünk túl azokon gyorsan, hanem adjunk időt a mi elménkben történő megtelepedésének és kibontakozásának egyaránt. Nem állhat csak életünk egyszerűen, mások által megszült idézetek olvasgatásából, mert saját megértések megszületése lehet az egyik cél, amiért valójában idejöttünk erre a gondokkal telt világra, hogy a nehézségek közül mégis világra jöjjön egy olyan tudás, amit magunkkal vihetünk az öröklétbe.