A sikeres kamionmentés titka

Sikeres kamionmentés

Sajnos a rossz időjárás hatással van a személygépjárművekre. A havas utakon könnyedén megcsúszik a kocsi, amennyiben a sofőr nem igazodik az útviszonyokhoz.

Az autókat könnyebb megmenteni a szorult helyzetből, de mi a helyzet a kamionokkal? Tény, hogy a kamionmentés nem egy leányálom, hiszen idegölő és fizikailag megterhelő. Az árokba beborult szerkezeteket csakis daruval tudják újra az útra helyezni. Az ilyen esetekben leállítják a forgalmat vagy csak egy sávot hagynak szabadon. A megsérült teherautót azonban szükséges elszállítani a helyszínről, hogy ne akadályozza tovább a forgalmat. Ekkor a kamionmentés a megoldás, hiszen a saját kerekein a sérült eszköz képtelen elgurulni, illetve veszélyes is.

Olyan vontatón kell elszállítani, amire a tehergépkocsi felhelyezhető. Különböző vállalatok léteznek, akik kölcsönadják a trélert, a megfelelő szállítás végett. Győződjön meg róla, hogy a kamionmentés által kikölcsönzött vontató képes-e a feladat elvégzésére! Célszerű minél korszerűbb darabot választani, hogy az ne hagyja cserben a sofőrt.