Mikor hasznos a csempeszintező?

csempeszintező
Csempeszintező

A mai modern korban nagy hagyománya van a különféle burkolatok készítésének, és ezen belül is talán a csempék lerakása az egyik legnépszerűbb választás. Ebben a feladatban tudnak komoly segítséget nyújtani a különféle csempeszintező rendszerek. Legyen szó a leggyakrabban használt ékes kivitelekről vagy éppen a csavaros és újrafelhasználható típusokról, profi szakemberként vagy lelkes kezdőként se felejtse el bevetni ezek valamelyikét, amennyiben tényleg kiváló eredményt szeretne kiadni a kezéből. Természetesen ezen a területen is mellé lehet nyúlni, így mindig helyezze előtérbe a minőséget és csak olyan helyről vásároljon, ahol garantált a magas nívó!

A házfelújítás elengedhetetlen kelléke a csempeszintező

A felújításra, a konyha, fürdő burkolatának lecserélésére sok esetben ősszel merül fel az igény, amikor már kapkodni kell, hogy időben befejezhető legyen az a tél előtt. Megfelelő logisztikával akár hetek alatt végezhet, de bármennyire siet, a részletekre mindig figyeljen oda. Egyrészt fontos a felületek alapos előkészítése, mert csak egyenletes alapra lehet kiválóan burkolni. Másrészt pedig a megfelelő csempeszintező kiválasztása is nagy jelentőséggel bír. Hiába a sima felszín, mert a ragasztóba ágyazott lapok még a száradás során is képesek elmozdulni valamilyen irányban. Ezt hivatott megakadályozni a csempeszintező. A használatával bárki elboldogul, főleg akkor, ha okosan választ a kínálatból.

Fókuszban az ékes csempeszintező rendszerek

A piacon a leginkább keresett termékek a nagy TLS-PRO és a kis TLS-BASIC csempeszintező típusok. Ezeket kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy a különösen nagyméretű és vékony elemek lerakásához nyújtsanak segítséget. A talp részek mennek a lapok alá, az ék pedig a felső fül részbe szorítható be egy speciális fogóval. A prémiumminőségű műanyagból gyártott elemek gondoskodnak arról, hogy a végeredmény tökéletesen sima legyen. Még a milliméteres eltéréseket is kiküszöbölik. Ha valamibe megéri befektetni, akkor az a csempeszintező, mert az eredmény garantáltan nem marad el. Az így készült padlóra öröm lesz rálépni és tekinteni, főleg, amennyiben az Ön keze munkáját dicséri az.

Csavaros burkolatszintezők

Valamivel több tapasztalatot követelnek meg a csavaros változatok, mint a TLS-TORNADO, TLS-HURRICANE és ezek ECO verziói. Ezen csempeszintezők részét ugyanúgy egy talp alkotja, de a fül rész helyett, csavarmenet magasodik a lapok felé. Erre illeszkedik rá a fej, amit kézzel, mindenféle szerszám alkalmazás anélkül lehet rászorítani, de ezzel fontos vigyázni, mert könnyen túlhúzható, illetve megsérthető a gyengébb lapok széle, ezért van szükség a gyakorlatra a kivitelezés során.

Újrafelhasználható lapszintezők

A kisebb méretű csempéknél, mint például a metró, vagy a mozaikok, a TLS-PROPELLER újrafelhasználható burkolatszintező az, ami különösen hasznossá válik. Itt a talp egy vékony fém száll, amit a száradás után egyszerűen ki lehet húzni a fugarésen keresztül. Bár van hozzá egy kis fogó, de kézzel is könnyen megszorítható, hasonlóan a csavaros változatokhoz. Biztosan megtérülő befektetés, amivel semmit sem lehet veszíteni.

Találja meg, hogy mikor és hol tudja sikerrel bevetni a csempeszintezők adott típusait és éljen az általuk kínált előnyökkel.