Miért előnyös a telefontartó?

Telefontartók különleges kivitelben
Telefontartók különleges kivitelben

Nem kétséges, hogy a telefonunkat mindenhová magunkkal visszük és szinte mindenre ezt használjuk, a kapcsolattartástól, a navigáción át, egészen a multimédiás dolgokig.

Ezért az autónkban is kell legyen egy hely, ahová biztonsággal elhelyezhető. Ezt nem más, mint a telefontartó testesíti meg, amiből elég sokféle létezik manapság. Akadnak kifejezetten bizonyos modellekhez gyártott telefontartók, de a legnépszerűbbnek mégis az univerzális darabok számítanak.

Nem a könnyebb használhatóság az elsődleges cél, mert annál sokkal fontosabb a biztonság. Egyértelmű, hogy vezetés közben veszélyes lenne kirángatni a zsebünkből a mobilt, amikor éppen hív valaki.

Beeshet az ülés alá, vagy a pedálokhoz és ha éppen haladás közben próbáljuk meg elérni, akkor könnyen megtörténhet a tragédia. Egy modern mágneses telefontartó egyszerűen beállítható, így mindig szem előtt lehet a készülék. Ez különösen hívásfogadásnál válik igazán hasznossá, de a navigáció is sokkal egyszerűbben kezelhető egy megbízható telefontartó segítségével.