Mennyire hatékony a Hepa szűrő?

Hepa szűrő az egészségért

Sajnos szinte minden gépnél időnként cserélni kell egyik-másik alkatrészt ahhoz, hogy továbbra is élvezni tudjuk a működéséből származó előnyöket.

A felsőkategóriás légtisztító készülékek jelentős részében napjainkban már Hepa szűrő található, aminek a hátoldalára a fejlesztők aktív szén szűrőt is csatlakoztattak. E kettő együttesen rendkívüli hatékonysággal tisztítja meg a levegőt. Tulajdonképpen a Hepa szűrő a 0,0003 milliméternél kisebb részecskéket is képes kiszűrni a levegőből. Ez azt jelenti, hogy a pollenektől, baktériumoktól, portól és gomba spóráktól egyaránt megtisztítja a szoba vagy iroda légterét, sőt, még a különféle füstöktől és szagoktól is. Mindezt 99,97 százalékos hatékonysággal.

Ennek főleg azok örülhetnek, akik allergiásak valamilyen pollenre vagy az asztmával küzdenek, hiszen számukra egy olyan légtisztító, amiben Hepa szűrő van, az életet teszi élvezhetővé. Ugyanakkor, a legtöbb modern légtisztító már rendelkezik egy kis LED jelzővel, ami figyelmeztet, ha a Hepa szűrő megtelt. Valahányszor a LED kigyullad, ajánlott rövid időn belül kicserélni a szűrőt.