Kétféle csavarhúzó használatos

Csavarhúzó
Csavarhúzó

Számítógép, autó, bicikli és még egy szék vagy szekrény megszereléséhez is szükség van bizonyos szerszámokra. Szinte teljesen elengedhetetlen, hogy ne legyen valamelyik fiókban legalább egy csavarhúzó, ami után nyúlhatunk, ha szükség van rá. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy képzett szakembereknek kell lennünk, de nem árt, ha néhány alapvető dolgot elsajátítunk.

Amikor egy meglazult csavar szorul meghúzásra, nem feltétlenül kell azonnal egy szerelőt hívni. Gyakran elég pár mozdulat, és máris minden folytatódhat a maga útján. A modern bútorok legtöbbje ma már otthon összeszerelhető változatban kapható meg. Egy csavarhúzó ilyenkor igazi kincs lehet. Természetesen jobb alaposan felkészülni, és akár több félét beszerezni.

Általánosságban a szimpla és csillag csavarhúzó az, amelyek nélkülözhetetlenek. Annak függvényében, hogy mekkora csavarral dolgozunk, jól jön, ha van több méretű csavarhúzó is kéznél. A kisebb alkatrészek ugyanis nem hozzáférhetőek a méretesebb csavarhúzó által. Kifejezetten előnyös a mágneses vég, amelyik nagy segítséget jelent, hogy fixen maradjon a csavar.