Hővisszanyerős szellőztető az egészséges levegővételért

Hővisszanyerős szellőztető

Az energetikai szempontoknak megfelelő modern épülettípusok legtöbbje kiváló szigeteléssel, egységes és tömör légtérrel rendelkezik.

Mivel életünk során a legtöbb időt zárt helyeken töltjük, úgymint az otthonunk vagy a munkahelyünk, a hővisszanyerős szellőztető rendszer olyan alternatíva, ami a legcélszerűbben látja el a friss levegő áramlását. A praktikus és hasznos rendszer úgy oldja meg az oxigén szállítását, hogy a hő veszteséget minimalizálja, ezáltal energiát takarít meg.

A levegő kitűnő minőségének fontosságát ma már senkinek nem kell részletekbe menően megmagyarázni. Sokan azonban úgy gondolhatják, hogy a napi szellőztetés megelőzi a problémát, amely kijelentés sajnos nem egészen állja meg a helyét.

A szellőztetés során a friss léghuzattal káros anyagok, baktériumok és vírusok is bekerülhetnek a szobába, amelyek rövidtávon megbetegedésekhez, hosszútávon allergiához vezethetnek. A hővisszanyerős szellőztető megelőzi a komolyabb baj kialakulását, friss és üde levegőt biztosítva, mindezt takarékosan.