Hogyan készül az ízletes sárgabarack lekvár?

Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

Sokkal jobban ízlik olyankor a sárgabarack lekvár, amikor nem a boltból vesszük, hanem mi magunk készítjük el. Éppen ezért, mostanában egyre több ember dönt úgy, hogy nem szupermarketből veszi meg az ízes, édes krémet, hanem saját magának készíti el a sárgabarack lekvárt.

Ez a feladat nem olyan bonyolult, csupán öt kilogrammnyi barackra, valamint másfél kilogrammnyi befőző cukorra van szükség. A befőzés úgy indul, hogy a kimagozott barackokat pár percre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízbe tesszük. Így lehetővé válik a héj levétele. A gyümölcsöket ezután a cukorral együtt belerakjuk egy nagyobb edénybe és nagy lángon főzzük, állandó kavargatás mellett, egészen addig, ameddig a barack valamennyire megpuhul.

Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a sárgabarack lekvár készítésének következő lépése: botmixerrel összeaprítjuk a gyümölcsöket és a kavargatást addig folytatjuk, ameddig a krém elég sűrű lesz. Szükségünk lesz még befőttesüvegekre is,

amelyekbe belerakhatjuk az elkészült sárgabarack lekvárt. Fontos, hogy az üvegek elég tiszták legyenek, erre mindenképpen figyeljünk oda! A porciózás után tegyük zárjuk le az üvegeket és fordítsuk őket felfelé, legalább negyed órára.