Hasznos lehet az önismereti kör

Önismereti kör

Egy embert nagyban meghatároz az, hogy milyen módon bánik a barátaival, családtagjaival és mennyire ismeri saját magát. Nem ritka, hogy egy alapból kedves személy számító és képmutató lesz, mert a társadalom éppen ezt várja el tőle. Ha felmerül bennünk az a kérdés, hogy bizonyos helyzetekben, miért úgy viselkedünk, ahogy szoktunk, akkor irány az önismereti kör, ahol választ kaphatunk idővel erre!

A foglalkozások és szituációs gyakorlatok során megismerszik valódi énünk. Mindenkit értek már rossz tapasztalatok, de ez még nem jelenti azt, hogy emiatt érzéketlenné kellene válni. Az önismereti kör feltárja, hogy mik voltak azok a kiváltó események, amik miatt most adott helyzetekben rossz érzéseink vannak.

Csakis előnyünkre tud az válni, ha alapjaiban ismerjük meg a saját viselkedési formánkat, mert így a nem előnyös tulajdonságainkon változtathatunk, még akkor is, ha azok mélyen rögzültek. Az önismereti kör egy olyan pozitív élményt nyújt, aminek hála életünk teljesen megváltozhat, és végre egy új irányt vehet.