Gyerekülés teszt eredményei a babahordozókról

Gyerekülés teszt a babahordozókról
Gyerekülés teszt a babahordozókról

Az újszülöttek, csecsemők a zárt és kis helyeket szeretik, amelyek a méh, illetve az anyai ölelés biztonságát imitálják a számukra. Ezért az ilyen korú gyerekek előszeretettel utaznak gyerekülésben, mit sem törődve a külvilággal.

A gyerekülés teszt segítséget nyújt a szülők számára abban, hogy a kényelem mellett, a lehető legnagyobb biztonságot szolgáltathassák pár hetes, hónapos babáik számára is. Ebben a korban még nem lehet ülő pozícióban szállítani őket, ezért nekik külön kategóriájú ülések vannak kialakítva, az úgynevezett mózeskosarak vagy babahordozók.

A gyerekülés teszt külön kitér ennek a kategóriának az egyes darabjaira is, ezért érdemes vásárlás előtt ez alapján informálódni. Számos babahordozó remekül funkcionál, amíg nem kerül be az autóba, mert amíg alvó, hordozó kuckóként nagyon is megfelel, addig a biztonságos rögzítésre nem alkalmas. A gyerekülés teszt eredményei alapján is láthatjuk, hogy nagyon kevés típus éri el a jó vagy a kiváló minősítést, ami pont a biztonság hiánya miatt van.