Gondoskodjunk a BMW ülésnyomás jelző kiegészítéséről

Egyszerű szerkezet a BMW ülésnyomás jelző
Egyszerű szerkezet a BMW ülésnyomás jelző

A gondtalan vezetés élménye nagyon sok mindenkit örömmel tölt el. Csak a kocsi és a végtelen út, amit meg kell hódítani. Természetesen mindez csakis akkor élvezhető igazán, ha minden biztonsági rendszer remekül működik. Ennek érdekében figyelni szükséges a BMW ülésnyomás jelző megfelelő működésére.

Ez az utas oldali ülésének matraca alá szerelt kis rendszer folyamatos kapcsolatban áll a légzsák aktiválásához szükséges biztonsági egységgel, és jelzi, hogy valaki tartózkodik-e a jobb oldalon, vagy éppen nem. Amennyiben igen, akkor szükség esetén a légzsákok kinyílnak, hogy megóvják az utast.

Ha viszont valamilyen okból kifolyólag a BMW ülésnyomás jelző nem tölti be feladatát, akkor bajban lehetünk, mert ilyen esetekben nem csak az utas felőli zsákok nem fognak működni, hanem a vezető oldaliak sem. Szerencsénkre, erre a gyakran előforduló meghibásodásra a gyártók létrehoztak egy kiegészítő egységet, amit beszerelve, gondoskodhatunk arról, hogy szükség esetén mégis működjön a rendszer. A BMW ülésnyomás jelző az interneten is megrendelhető.