Cross bicikli minden igényre

Cross bicikli
Cross bicikli

Az emberek fejében általában él egy kép arról, hogy milyen egy jó bicikli. Annak ellenére, hogy nem tudatosul, a legtöbben mégis a cross bicikli egyik-másik típusát nevezik meg, amikor a megfelelő kerékpárt keresik. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy a sportos, mégis könnyű külső sokuknak tetszik, illetve praktikusnak találják, hiszen könnyebben tudják irányítani, amikor éppen nem tekernek vele. Van belőle női és férfi változat is. Általában extra felszerelések nélkül kapható, ezért nem rettenti el az egyszerű vásárlót a kiegészítők valamelyike.

Ugyanakkor a vásárlók választhatják ki, hogy mivel szeretnék még praktikusabbá és egyedibbé tenni a járgányukat. Néha úgy felszerelik a biciklit, hogy csak a vázból lehet rájönni arra, hogy cross bicikli lapul meg a sokféle kiegészítő alatt. Ebből is következik, hogy jól átalakítható és több terepen is kiválóan működő kerékpártípusról van szó. A cross bicikli a városban kerekezők egyik kedvence. Nem kell többféle kétkerekűt megvásárolnia ahhoz, hogy minden kihívásnak megfeleljen, hanem elég egy cross bicikli mindehhez.

Természetesen, ha valamelyik téren többet használja a biciklit, akkor érdemes egy olyat is beszerezni, ami arra a célra való. Például, ha aszfalton szeret hosszan és gyorsan kerekezni, akkor jó ha van egy országúti kerékpár. A cross bicikli is megteszi a magáét az aszfalton. Igaz, hogy nem gyorsul annyira, mint egy országúti, de ha nem ez a fő cél, akkor mindenképpen jó döntés. Sokan azt mondják, hogy emiatt ez a típus az átlagos kerekezők ideálja.

Ez így is van, hiszen a legtöbb terepre megfelel és nem kell egyik vagy másik tulajdonságáról lemondania a cross bicikli tulajdonosának. Jól néz ki rajta a csomagtartó és a sportos sárvédő is. Ez egy olyan típus, amelyik az összes többit ötvözi, egyfajta kompromisszumos megoldás. Tehát nem kell 2-3 fajta kerékpárt tartania a garázsában, hanem elég egy cross bicikli és máris indulhat neki az útnak, bármilyen is legyen. Amennyiben nem tud dönteni, vagy bármilyen kérdése lenne, igényelje a szakemberek tanácsát és segítségét!