Az országúti pedál előnyeiről röviden

Shimano országúti pedál
Shimano országúti pedál

A sebesség és a kétkerekű járgányok megszállottjai folyamatosan arra törekednek, hogy minél jobb teljesítményt érjenek el. Erre van is lehetőség az olyan speciális alkatrészekkel, mint például az országúti pedál, ami ehhez a kategóriához lett kifejlesztve.

A felépítése könnyű, bizonyos esetben karbonszálas elemeket is tartalmazhat. Az SPD a Shimano saját országúti pedál szabványa, ami rendkívül elterjedtnek számít, mivel egy kiváló technológiáról van szó.

A minőségi csapágyaknak köszönhetően, a legkisebb ellenállást sem lehet érzékelni az ilyen pedálok használata közben, ami egy hosszú szakaszon hatalmas előnyt jelent.

Ezen kívül sokkal jobban kihasználja a kerékpáros energiáját az országúti pedál. Az SPD pedált, SPD cipővel célszerű használni. Bár sokan ódzkodnak a patentes kivitelezéstől, mert tartanak attól, hogy egy esetleges esés közben nem akad ki a cipő a pedálból. Az országúti pedál használatával azonban jelentősen növelhető a teljesítmény és a minőségi modellek esetében a biztonságról is gondoskodtak a gyártók.