Az étkezőszékek leggyakoribb típusai

étkezőszék
Étkezőszék

Minden lakberendezés előtt álló személyben előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogy mi a különbség a konyha- és az étkezőszék között? Valójában semmi. A székek funkcionális jellemzőiben gyakorlatilag nincs különbség, a lényeg a felfogásban rejlik.

A konyhaszékek alatt a leggyakrabban egyszerű, szokásos és nagyon praktikus ülőalkalmatosságokat értünk, amelyeket a munkalap vagy a főzési terület közelében lehet elhelyezni. Az étkezőszékek fogalma inkább a nappali étkezésre szolgáló részéhez társul, ahol elegáns velúr vagy más, puha textil kárpitozású, bőrből, műbőrből készült modellek helyezhetőek.

A két említett modell ülőmagassága általában azonos, a padlótól az ülésig átlagosan 45 cm a távolság. Az étkezőszékek között megtalálhatóak a karfákkal ellátott modellek is, mivel a nappaliban több hely van az ebédelni kívánó társaságnak. Katalógusunkban egyetlen kategóriába kombináltuk a két csoportot. A szűrők segítségével elrendezheti a bútorokat a gyártáshoz felhasznált anyag vagy a kárpitozás alapján.