Az ERP rendszer az informatikával egyidős

Az ERP rendszer nélkülözhetetlen

A számítógép megjelenésével rendkívül gyorsütemű fejlődés indult be az elektronikának ezen a területén. Ugyanakkor számos kereskedelmi ágazatban kezdték kiaknázni a számítógép adta lehetőségeket.

A vállalatirányításban használt ERP rendszer szinte egyszerre fejlődött az informatikával és mára a cégvezetés elképzelhetetlenné vált nélküle. Legyen szó óriási mamutvállalatokról vagy egészen kicsi cégekről, mindegyik irányításában az ERP rendszer kulcsfontosságú szerepet játszik. Nemcsak amiatt, mert segítségével jóval átláthatóbbá válnak a különféle munkafolyamatok, hanem használatával a cégek tökéletesíteni tudják a termelési, értékesítési és beszerzési tevékenységeiket.

Az ERP rendszer tulajdonképpen egy angol kifejezés (Enterprise Resource Planning) rövidítéséből származik, ami magyarul Vállalati Erőforrás Tervezést jelent és amikor valaki kimondja, akkor mindig valamilyen számítógépes szoftverre kell gondolni, aminek a segítségével a cégek irányítását bonyolítani lehet. A flexium.hu weboldalról bármikor rendelhető ilyen rendszer.