A wc papír évszázadok óta velünk van

Már illatos wc papír is kapható!
Már illatos wc papír is kapható!

Több olyan dolog is létezik, melynek a múltja sok évszázaddal ezelőttre nyúlik vissza, de már kevesebb azon termékek száma, amelyek nem csak ilyen régóta vannak velünk, de egyben mindennap használjuk is őket. A wc papír lehet talán az egyetlen olyan mindennapos használatban lévő termék, amelynek a gyökerei egészen a hatodik századra nyúlnak vissza.hig

Mint sok minden más, ez is Kínából származik. Ez a szorgos és nagy kultúrával rendelkező nép már a harmadik században felfedezte a papírt főként abból a célból, hogy írjanak rá. Nem is kellett sok ahhoz, hogy eljussanak odáig, hogy arra kezdjék használni, amire már ma is sokan teszik.

A hatodik században már kifejezetten törlő alkalmatosság szempontjából gyártottak le több tonnát a papírból, amelyet természetesen az akkori uralkodók rendeltek meg és alkalmaztak. A wc papír hatalmas utat tett meg addig, hogy itt lehessen velünk, de kibírta az évszádok zord viszontagságait, és mai is hűen szolgál minket. Sok formában megtalálható a polcokon annak érdekében, hogy mindenki a saját igényéhez mérten tudjon közülük válogatni.