A taiji a kung-fu egyik ága

Taiji közben
Taiji közben

A kung-fu harcművészet az ókori Kínából származik. Bár a módszer maga már több ezer éves, ennek ellenére a taji még mindig nagyon népszerűnek számít az egész világon.

Azért szereti ennyi ember ezt a sportot, mert a segítségével ki tudnak kapcsolódni és maguk mögött tudják hagyni a mindennapos problémákat. Másrészt a taijinak köszönhetően a sportolók feltöltődnek energetikailag, amire a teljesítményelvű világunkban bizony nagy szükség van.

Ez a módszer főleg azok számára praktikus, akik meditatívabb típusok és maximum közepes szintű fizikai megterhelésre vágynak. A Kung Fu Akadémia honlapján néhány videót is meg lehet tekinteni erről a módszerről, aminek a segítségével az érdeklődők eldönthetik, hogy nekik való ez a sportág vagy nem.

A lágy technika helyett lehet választani olyan kung-fu ágazatokat is, amelyek nagyobb fizikai megterheléssel járnak. Talán az a legpraktikusabb, ha az érdeklődők megnézik az oldalon lévő felvételeket és elolvassák az információkat, mert így egyszerűbb lesz a döntést meghozniuk.