A női hormon pótlás természetesen is történhet

Természetes progeszteron gyógynövény
Természetes progeszteron gyógynövény

Gyakran tapasztalunk olyan tüneteket, melyekről azt gondoljuk, hogy csupán egy átmeneti állapot. A legtöbb esetben viszont a panaszaink kapcsolatban állnak valamivel, amit mihamarabb orvosolni kell. Például a depresszió, hőhullámok vagy az ingerlékenység a progeszteron hiányára is utalhatnak, amit nem szabad félvállról vennünk.

A természetes progeszteron gyógynövény segít abban, hogy egészséges folyamatokon keresztül pótolja ezt a hormont. A progeszteron az ösztrogén mellett egy nagyon fontos női hormon, aminek a hiánya számos tünettel járhat. A fent említett panaszok mellett még menstruációs zavarok, alacsony energiaszint és endometriózis is felléphet.

A természetes progeszteron gyógynövény általában krémek formájában található, melyek külsőleg orvosolják a problémánkat. Ez a legegyszerűbb megoldás, hiszen biztosan szívesebben használ krémeket, mint különféle gyógyszereket. Hogy miért? Mert a gyógyszerek sokszor többet ártanak, mint használnak, ezért mindenképp válasszuk a természetes megoldásokat. A női hormon pótlás természetesen sokkal hatékonyabb hosszú távon, mivel nem kell a mellékhatások miatt aggódni.

A krémek mellett nagyon fontos, hogy az életmódunkra is odafigyeljünk, hiszen több múlik ezen, mint azt gondolnánk. Fogyasszunk olyan ételeket, amelyek természetes formában tartalmaznak progeszteront. Mik ezek? Például a burgonya vagy a növényi italok megfelelnek erre a célra. Mint mindig, a vitaminok ebben az esetben is fontos szerepet játszanak. Amennyiben a női hormon pótlás természetesen történik, figyeljünk arra, hogy az E-vitamin adagunkat szinten tartsuk, vagy szükség esetén növeljük.

Minden nőnek fontos, hogy a hormonháztartása egyensúlyban legyen, ezért nem győzzük elégszer hangoztatni, hogy mennyire jelentős odafigyelni erre a problémára. Ha szeretne többet olvasni arról, hogy milyen módon történhet meg a női hormon pótlás természetesen, kattintson az oldalunkra, hiszen a hasznos információk mellett konkrét tippekkel is szolgálunk a hormonháztartás egyensúlyának visszaállítására.