A légkondicionáló és az energia címke kapcsolata

légkondicionáló
Légkondicionáló berendezés

Mennyit fogyaszt a klíma? Ez és az ár az a két kérdés, ami a vásárlás során a leginkább foglalkoztatja az embert. Hogy a légkondicionáló mennyibe kerül, teljes mértékben márkafüggő, hiszen mint az egyéb műszaki cikkek esetében, úgy a szóban forgó berendezés is lehet olcsóbb, illetve drágább. A légkondicionáló fogyasztása már más kérdés.

A színvonalas műszaki boltok esetében, a vásárlót részletesen tájékoztatják a kinézett termék minden részletével kapcsolatban, nem hagyva érintetlenül egyetlen aspektust sem. Jó azzal tisztában lenni, hogy a klíma kétszeres befektetést igényel: egyszer kifizetjük az árát, azután pedig a fogyasztásának a költségeit is.

A vevő megfelelő módon történő informálását a kedves és tájékozott eladón kívül, az aktuális berendezés energiacímkéje is segíti. Mi is pontosan az energiacímke? Az említett hasznos cédula praktikus információkat tartalmaz a légkondicionáló fűtési és hűtési fogyasztásáról, valamint arról is, hogy milyen a berendezés szezonális energiaigénye.