A konyhai kisgépek biztonságosak

Konyhai kisgépek
Konyhai kisgépek

Amikor egy férfi egyedül marad a konyhában, általában nagy kalamajka lesz belőle. A konyha telis-tele csapdákkal, titkos fegyverekkel, melyek akkor aktiválódnak, amikor betolakodókat éreznek a konyhában.

A konyhai kisgépek működése nem okoz fejtörést egy rutinos háziasszonynak, de egy mit sem sejtő betolakodónak komoly kihívást jelent. Itt külön bocsánatot kell kérni azoktól a férfiaktól, akik rendszeresen részt vesznek a konyhai tevékenységekben, számukra bizonyosan nem okoz gondot egy citromcsavaró használata.

A konyhai kisgépek kialakításukkal a felhasználó segítségére kéne legyenek, de gyakran a szigorú biztonsági szabályok miatt a bekapcsolásuk és működtetésük apró trükkökhöz van igazítva. Ez azért szükséges, hogy a gyerekek ne tudják használni, legyen benne egy kis furfang, melyet csak a felnőttek ismernek. A konyhai kisgépek többsége veszélyes a gyerekekre. Az áramütés, mechanikai sérülések elkerülése végett előlük elzárva kell tartani. Habár a gyártók gondolnak apró trükkökkel ezekre a helyzetekre is, jobb a megelőzés.